Davutoğlu: Öğretmen akademisi kuruyoruz

Polis ve Harp Akademesi gibi öğretmenlere de 'Akademi' geliyor. Buradan çıkanlar okullarda müdür ve yönetici olacak.

Davutoğlu: Öğretmen akademisi kuruyoruz
Davutoğlu: Öğretmen akademisi kuruyoruz
GİRİŞ 24.10.2015 09:58 GÜNCELLEME 24.10.2015 11:06
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1, TRT Haber ve TRT Türk ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ŞUBAT'TA 10 BİN ATAMA

"Geçen seneden kalan 10 binlik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen sene de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı zaman öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk."

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

Davutoğlu, "Beyannamemizde de var Öğretmen Akademisi kuruyoruz. Yani öğretmenleri tekrar meslek içi eğitimden geçireceğiz ve öğretmen kurmayları yetiştireceğiz tabiri caizse. Nasıl Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi, Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" dedi.

YORUMLAR 67
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    meslek liselerine ağırlık verin 40 kişi 50 kişi alınıyor bölümlere yazık günah. 5000 ingilizce öğretmeni alımı oldu allah var bu ülkede gördünüzmü ingilizce öğrenen
    Cevapla
  • gereksiz 8 yıl önce Şikayet Et
    egitimin temel taslari ogretmen ogrenci veli uclusudur sorun varsa bu ucu duzeltilmeli sadece ogretmene yuklenerek birseyler yapmakla sorun duzelmez ogrenciler serbest birakilp sorumluluk ogretmene yikilirsa egitm yikilmaya yuz tutar.
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Polisin akademisi mi kaldı
    Cevapla
  • karadenizli 8 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki yılın atama sayısını alıpda şubata paylaştırmak yeni hazırlananlar için ne anlama geldiğini görmelisiniz...yani 2016 için hazırlananlar 20000 rakamıyla yetinmek durumunda kalabilir.... seçim için böyle kararlar almak doğru değil...
    Cevapla
  • irfan Ortaç 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın Başbakanım; lutfen geleceğimiz için. secilen okul idarecileri liyakatla secilsin.şu andaki idarecilerimiz çok sıkıntılı.egitim kalitemiz çok problemli.
    Cevapla
  • hak yol 8 yıl önce Şikayet Et
    vallahi kardeş sonuna kadar sana katılıyorum bas bas bağırıyoruz herşey sözde kalıyor idarecilerin çiftliği eğitim mağlesef öğretmenler arasındada hak hukuk tanımıyorlar ben böyle istiyorum diyor gelde çalış yani bir yıllık öğretmene 20 yıllık öğretmeni kendi özel çabalarıyla ezdiriyorlar yahu ötesi yokki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?