Bayraktutar: KPSS yeniden konuşulsun

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, KPSS’nin kaldırılması ısrarını yineledi.

Bayraktutar: KPSS yeniden konuşulsun
Bayraktutar: KPSS yeniden konuşulsun
GİRİŞ 19.11.2015 09:45 GÜNCELLEME 19.11.2015 09:45

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı  ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son günlerde medyada tartışılan KPSS’nin kaldırılması konusunda yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Bayraktutar; ‘‘KPSS konuşulsun talebimi yineliyorum’’

Bayraktutar, Adana’da KPSS’nin kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamamanın farklı alanlara çekilmeye çalışıldığını belirterek “Düşüncemiz her kurumun kendi alanıyla ilgili eleman alımı tedariki yapmasıdır.  KPSS’yi hedef gösterme gibi bir durum söz konusu değildir. Yine alımlarda sınav olmalı, yine KPSS uygulamasına benzerlikler söz konusu olmalı, yine devlet eliyle hakkaniyet ölçüsünde yapılmalı ama sorulan sorular alanla ilgili olmalıdır.” dedi.

KPSS ile ilgili çeşitli yanlış uygulamalara dikkat çeken Bayraktutar  şöyle devam etti: Bir öğrenciyi lise 2 den itibaren madem bölümlendiriyorsunuz, üniversite sınavlarında sosyal bilimciler, fen bilimciler, eşit ağırlıkçılar olarak gruplara ayırıyorsunuz, fakat herhangi bir kuruma 90 puan alan herkes başvuru yapabiliyor diyorsunuz. Ziraat Fakültesi mezunu olanları kendi alanlarında istihdam etmeyip öğretmen olarak milli eğitime aldığımız günleri yaşadık.

KPSS de kendi branşı ile ilgili sorular sormak yerine her alandan soru soruyorsunuz. Ve sorduğunuz soruların eğitimini lise ikiden beri vermiyorsunuz. Oysaki lise ikiden itibaren öğrenciyi kendi alanına da kaydırıyorsunuz. Bir sosyal bilimciye matematik dersini şart olarak sunuyorsunuz. Bizim tepkimiz burada başlıyor.

Biz diyoruz ki KPSS yi konuşun, her birey kendi branş alanında ihtisaslaşsın. Bazı kişiler söylemek istediğimizi torpile çanak olarak yorumlamış. Bu konuda onlara şunu hatırlatmak istiyorum. Bir kurum 90 puan alan kişileri aldığını ilan etmek yerine mülakata da tabi tutmuyor mu? Mülakatta elemek istediğini elemiyor mu?

Bu memlekette 90 puan alıp elenen kişilerin sayısını küçümsemeyin. Biz bunlara fırsat verilmemesini istiyoruz. Biz kurumların kendi alanıyla ilgili sorular sormasını, kendi alanıyla ilgili eleman alımı yapması gerektiğini düşünüyoruz. İletişimci olarak mezun olan bir çok arkadaşımız boş gezerken, sırf istedikleri puanı aldılar diye TRT’ye alınan fen bilimciler, edebiyatçılar, sosyal bilimciler bize bir örnek değil mi? Geçmişte ziraat mühendislerini, gıda mühendislerini öğretmen yapmadık mı? Bizim tepkimiz KPSS’ ye değil, uygulanan içeriğedir’

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı