Aziz Sancar'ın meslektaşları atama bekliyor!

İstanbul'dan Van'a birçok şehirden sosyal medyada bir araya gelen Kimya öğretmenleri yapılan atamalarda mağdur olduklarını ifade ediyor.

Aziz Sancar'ın meslektaşları atama bekliyor!
Aziz Sancar'ın meslektaşları atama bekliyor!
GİRİŞ 26.11.2015 16:28 GÜNCELLEME 26.11.2015 16:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Nobel ödülü alan Aziz Sancar'ın yaşadığı ülkede pozitif bilimlerin önünün ve kimyanın gerilerde olduğunu söyleyen öğretmen adayları Türkiye genelinde yapılan sınavların kimya bölümündeki ortalamanın 30 soruda 8 net olan oranının yükseltilmesi için kimya öğretmeni alımlarının arttırılması gerektiğine vurgu yapıyorlar.

'YILLARDIR MAĞDURUZ'

Kimya öğretmeni atamalarına çok düşük kontenjan verildiğinin altını çizen öğretmenler, 'Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Fakültelerinden mezun olup, Fen Fakültesi programlarını başarıyla tamamlayıp pedagojik formasyon almış ve ÖSYM'nin yapmış olduğu KPSS'den başarı elde ettiği halde hala Kimya Öğretmeni olarak atanma hakkına erişememiş binlerce Kimya Öğretmeni olarak yıllardır mağduruz. Son 5 senede 210 bin öğretmen ataması yapılmasına rağmen sadece 1310 kimya öğretmeni alımı yapılmıştır. Bu da genel alımlardan %0.62' lik bir dilime karşılık gelmektedir.' dedi.

'KİMYA DERSLERİNİN KALİTESİ DÜŞTÜ'

ÖSYM'nin yaptığı LYS sınavlarında kimya sorularında Türkiye'nin ortalamasının 30 soruda 8 net olduğunu kaydeden kimya öğretmenleri, 'Türkiye ortalaması gösteriyor ki, liselerdeki kimya derslerine mesleğini seven, öğretmeyi ve gençlere rehberlik etmeyi kendine görev edinmiş nitelikli ve daimi yani kadrolu Kimya öğretmenlerine olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Ayrıca sınıf öğretmenlerinin kimya öğretmenliğine geçmesi, ön lisans mezunu ücretli öğretmenlerin derse girmesi ile kimya dersinin kalitesi iyice yerlere düşmüştür. Yıllardır açık olmasına rağmen kimya öğretmeni alımı kesinlikle yetersizdir. Okullardaki gerçek kimya öğretmeni ihtiyacı gösterilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda açıklanan ihtiyaçlar gerçeği yansıtmamaktadır.Bu sene 10'uncu sınıflarda kimya dersinin zorunlu olması sebebi ile açık 2 katına çıkmıştır. Dershanelere ihtiyaç kalmaması için düzenlenen programlarla nitelikli öğretmenlere artık daha çok ihtiyaç vardır. Bu nedenle mevcut açık göz önünde bulundurulduğunda en az 3000 kimya öğretmeninin atanması gerekmektedir. 2016 yılının şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamalarında kimya öğretmeni alımlarının arttırılacağına inancımız tam. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.' dedi.
 

YORUMLAR 51
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    doktor olarak atasınlar doktor açığı çok bir aylık sertifika yeter olmadı torba yasada hakları var 6. sınıftan tıpa başlasınlar bir seneye doktorlar.
    Cevapla
  • Kimyacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır düşük kontenjanlar verildi. Açık sayımız gösterilmedi artık bu haksızlık son bulsun şubatta en az 1000 kimya öğretmeni atansın. Yılların mağduriyeti şubatta giderilsin
    Cevapla
  • necmi 8 yıl önce Şikayet Et
    kimya atama sayısı arttırılmalı şubatta iyi bir alım bekliyoruz..
    Cevapla
  • kimyaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Nice Aziz Sancarlarin yetismesi icin pozitif bilimlere ağırlık lütfen
    Cevapla
  • Kimyacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer teşvik payı sırası bizde öğrencilerimizin geleceği için kimyaya en az 1000 atama istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!