Müftülüğün Kur'an kursunda çiçekler açtı

Bingöl Müftülüğü'nün 4-6 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği Kur'an-ı Kerim öğrenme kursu renkli görüntülere sahne oluyor.

Müftülüğün Kur'an kursunda çiçekler açtı
Müftülüğün Kur'an kursunda çiçekler açtı
GİRİŞ 27.11.2015 11:13 GÜNCELLEME 27.11.2015 11:15

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 'Kur’an Kursları Öğretim Programı' kapsamında, (4-6) yaş grubu öğrencilere yönelik Eğitim ve Öğretim veren Toki Konutları (4-6) yaş gurubu kuran kursu Bingöl İl Müftüsü Mecit Can tarafından ziyaret edildi.

Yapılan ziyarette İl Müftüsü Can, "Uzun zamandan beri çocukların oynayarak ve eğlenerek temel dini eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulması müftülüğümüzden istenen bir talepti. Bunu gerçekleştirdiğimiz için Allah’a hamdolsun" dedi.

KURS İLK DEFA AÇILDI

Bu dönem ilk defa açılan kursta (4-6) yaş gurubu öğrencilere yönelik kurslarda, Eğitim–Öğretim verebilecek şartları haiz öğreticiler tarafından açılan iki sınıfta Eğitim ve Öğretim devam ediyor. Kursta verilen eğitimin içeriğine yönelik hazırlanan Eğitim programı ile (4-6) yaş grubu öğrencilere hitap eden materyaller Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilmiş olup bu çerçevede Eğitim-Öğretim sürüyor.

İl Müftüsü Mecit Can ziyaretinde ayrıca, “mevcut kursumuzun Bingöllü hemşerilerimizin taleplerine cevap veremediğini, bu nedenle bütün imkânları zorlayarak ilimizin diğer mahallelerinde Eğitim-Öğretim veren mevcut kurslarımızdan, (4-6) yaş grubu kursa dönüştürülebilecek olanların gerekli fiziki iyileştirmelerini tamamladıktan sonra hizmete açmayı düşündüklerini” ifade etti.

Çocuklara temel dini eğitimin oyun ve eğlence ile birlikte sevdirilerek, yaşına ve seviyesine uygun öğretildiği kursta çocuklarla birlikte neşeli dakikalar geçiren İl Müftüsü Mecit Can kurs öğreticilerine yaptıkları hizmetlerde başarılar dileyip kurstan ayrıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!