30 bin öğretmenin yüzde 70'i Doğu'ya gidecek

MEB, şubat ayında 30 bin öğretmen atayacak. Atanacak öğretmenlerin yüzde 70’i Doğu ve Güneydoğu’ya gönderilecek.

30 bin öğretmenin yüzde 70'i Doğu'ya gidecek
30 bin öğretmenin yüzde 70'i Doğu'ya gidecek
GİRİŞ 04.01.2016 07:32 GÜNCELLEME 04.01.2016 07:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şubat ayında atanacak 30 bin öğretmen atamasında ilk kez uygulamaya geçirilecek stajyer öğretmenlik için danışman öğretmenlerin seçimine başlandı. İl milli eğitim müdürlükleri, stajyer öğretmenlere yol gösterecek danışman öğretmenleri, 8 Ocak’a kadar belirlemek için harekete geçti. Danışman öğretmende aranacak özellikler şöyle: En az 10 yıl öğretmenlik yapmış, ulusal veya uluslararası projelerde görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamış, iletişim beceresi ve temsil yeteneği güçlü, mesleğinde temayüz etmiş olmak.

HAFTADA 5 GÜN STAJ

Görevde 10 yılını tamamlamış danışman öğretmenler, yeni atananlara ders verecek. Atanan öğretmenlerin derslerine girmesini ve ders anlatım tekniklerini, öğrenci psikolojisini, ödev verme yöntemini anlamasını sağlayacak. Atanan öğretmenler, okul müdürü ve il milli eğitim müdürünün yanında iş ve işlemleri de öğrenecek. Resmi yazışma ve kurumlar arası işlem yapma yöntemleri öğretilecek. Atanan öğretmenler haftanın 5 günü staj yapacak. 3 gün okulda, 1 gün okul müdürünün yanında, 1 gün de il milli eğitim müdürünün yanında iş öğrenecek.

ÖĞRETMENE ‘DOĞU’ TEŞVİKİ

MEB’in Doğu ve Güneydoğu’ya gidecek öğretmenlere vereceği ‘teşvik sistemi’ de netleşmeye başladı. Çalışmaya göre 2 yıllık mecburi hizmet süresinin sonunda, bölgede çalışmaya devam edenlere teşvik sağlanacak. Mecburi hizmeti izleyen yıllarda öğretmenlere her ay ilave ücret ödenecek. Bu öğretmenlere, memuriyette derece atlaması ve sonraki yıllarda istedikleri yerlere tayin yaptırabilmeleri için “hizmet puanı” teşviki uygulanacak. Puanı yükselen öğretmenin derecesi yükselecek ve tayinlerde öncelik elde edecek.

YORUMLAR 1
  • öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Doktora, polise, askere ilave ücret var öğretmene de olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor