YÖK'ten 1128 akademisyene ultimatom

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisi için açıklama yayınladı.

YÖK'ten 1128 akademisyene ultimatom
YÖK'ten 1128 akademisyene ultimatom
GİRİŞ 12.01.2016 15:54 GÜNCELLEME 13.01.2016 00:07
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından, dün bir grup akademisyenin teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağı vurgulanarak, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız" açıklaması yapıldı.

TERÖRLE MÜCADELEYE ZARAR VEREN BİR AÇIKLAMA

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yükseköğretim Genel Kurulu bir grup akademisyenin dün yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere acilen toplandı. Toplantının ardından şu açıklama yapıldı: 

"Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. 

"TERÖRE DESTEKÇİLİK AFFEDİLEMEZ"

Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız." 

YORUMLAR 185
  • Alik 8 yıl önce Şikayet Et
    Defolup gitsinler hainler bunların parasını kesin devlete hainlik yapsınlar bir de para alsınlar
    Cevapla
  • Mantıklı olun! 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar okumuş olsalar da yazsalarda ....teşrörü suçlamak yerine devleti terörcü göstermek...milletine ülkesine sahip çıkmıyorsa ne yazar....dünyada okumuş yazmış çok insan var .....ama bunların ötesindekileride düşünmek gerek...sende mantıklı ol sözüm ona
    Cevapla
  • A.a 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar üniversitelerden ivedilikle ihraç edilmelidir.bu kadar haini beslemek zorunda miyiz
    Cevapla
  • volkanic 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok okuyan insanlarda ataizm ve terörizme yatkınlık oluyor.1100 akademisyen defolup gitsin bu ülkeden vatan hainleri
    Cevapla
  • RAFAEL 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedenle çok okumak lazım. Ama inançlı da olmak lazım...
    Cevapla
  • Mantıklı olun 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili arkadaşlar. Bu bildiriyi imzalayanların; kitaplarını, makalelerini, röportajlarını okuduğunuz, bazende filmlerini seyrettiğiniz insanlar olduğunun farkında mısınız? Çoğu ise bu ülkenin çoğunluğunun okumayı dahi başaramadığı üniversitelerde öğretmenlik yapıyor. Tamam, onlara katılmayabilirsiniz bunu anlayabilirim. Ama yok şöyle cezalandıralım yok şu yapılsın yok bu yapılsın derken, bu insanların çoğunuzdan (ama siz bu çoğunluğa dahil değilsiniz yanlış anlamayın sakın :) ben dahilim ama.. ) daha çok bilimsel kaynak okuyan, daha bilgili ve daha çok düşünen insanlar olduklarının da farkındasınız değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu