Öğretmen atamasının tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı televizyon programında binlerce öğretmen adayının beklediği atama tarihini açıkladı.

Öğretmen atamasının tarihi belli oldu
Öğretmen atamasının tarihi belli oldu
GİRİŞ 20.01.2016 09:05 GÜNCELLEME 20.01.2016 12:10
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ülke TV’de yayınlanan Akşam Baskısı programının canlı yayın konuğu oldu. Avcı, 30 bin öğretmen atamasının 11 Şubat’ta yapılacağını açıkladı.

Bakan Avcı atamalar için branş dağılımlarının ise 27 Ocak’ta açıklanacağını belirtti. Atamalar için başvuruların 2-8 Şubat tarihleri arasında alınacağını belirten Milli Eğitim Bakanı, atanan öğretmenlere verilecek oryantasyon eğitimlerini, öğretmenlerin isteklerine bağlı olarak bulundukları ya da atandıkları ilde alabileceklerini söyledi.

Avcı, oryantasyon eğitimlerini alacak öğretmenlere deneyimli öğretmenlerin danışmanlık edeceğini belirterek, “Meslekte en az 10 yılı tamamlamış, öğretmenlerimizden danışman tayin ediyoruz. Öğretmenler değişik okul türlerinde değişik hocaların dersine girecek. Atamaları yapıldıktan itibaren maaşlarını almaya başlayacaklar. Eğitim süresince de maaşlarını alacaklar” dedi.

YORUMLAR 13
  • Gerçegin Yuzu 8 yıl önce Şikayet Et
    Her defasında Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen alımını yaptıklarını söyleyenlere itaftır: 13 yıl boyunca kaç fizik-kimya-biyoloji kaç tarih-sosyal-cografya atadığınızı (branş dağılımlarını) da açıklayın açıklarsanız bu atamalar din kültürüne verilen kontejanların yanında devede kulak bile olmadığı ortaya çıkacak aynı zamanda pozitif ve doğa bilimlerinin nasıl askıya aldındığı nasıl itibarsızlaştırıldığı da ortaya çıkacak tüm Türkiye atamalardaki bu adaletsiz dağılımı görecek; tabi bir de 72.000'den 'yarım milyon' a çıkarılan atanamayan işsiz öğretmen sayısını var gerçeğin yüzü acıdır ve bu acıyı KPSS'den yüksek puanlarla atanamayan fakir fukara aile çocukları çekiyor
    Cevapla
  • Beddua Deil Dua 8 yıl önce Şikayet Et
    Devleti ulkeyi milleti yok sayan çetelerin paralel yapılar kurumlarda ciddi tahribatlar yaptilar 1999 Kpss öncesi meslegi öğretmenlik olmadan atanan binlerce ogretmen var onlari gorevden alarak kendi branslarinda atanamayan gencecik piril piril ogretmenler atansin egitimde kalite arttirilsin
    Cevapla
  • Syn. Nabi Avci'ya 8 yıl önce Şikayet Et
    Yarım milyon atanamayan fakülte mezunu öğretmen varken Meb. Bakanı syn. Nabi Avcı neden çıkıp milli eğitimde 1999 KPSS öncesi eğitim fakültesi okumadan; sınavsız olarak atanan, okullarda hali hazırda öğretmenliğe devam eden ve öğretmenlik eğitimi almamış aralarında ziraat mezunları dahil ömründe üniversite dahi okumadan öğretmen olarak atanan şahısların sayısının ne kadar olduğunu, bu sayının tespiti halinde sözkonusu kesime yönelik bir erken emeklilik teşviği vb. bir tedbir planının olup olmadığını varsa, bu yolla sayıları yarım milyonu bulan atanamayan genç işsiz öğretmenlerin atanması konusunda bir stratejilerini neden kamuoyuyla paylaşmadıklarını merak ediyoruz?
    Cevapla
  • ERDAL DEMİRTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    kimya öğretmenlerinin yüzü gülsül bu şubatta..
    Cevapla
  • fkrt 8 yıl önce Şikayet Et
    Said Havva boş konuşmayın.Norm durumu açığına oranlı atama yapılıyor.Atanabilme şansı olan bölüm okuyabilirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı