Silopili öğrenciler Bakanlık'tan ek süre istedi

Silopi ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle YGS'ye başvuramayan çok sayıda öğrenci Milli Eğitim Bakanlığından ek süre istedi.

Silopili öğrenciler Bakanlık'tan ek süre istedi
Silopili öğrenciler Bakanlık'tan ek süre istedi
GİRİŞ 22.01.2016 10:05 GÜNCELLEME 22.01.2016 16:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şırnak Valiliği tarafından terör olaylarından dolayı Silopi ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle çok sayıda öğrenci YGS'ye başvuramadı. İlçede kayıt yaptıramayan öğrenciler sürenin uzatılmasını talep ediyor.

YGS'ye başvuru yapmak için Atatürk Anadolu Lisesi'ne giden bazı  öğrenciler, başvuru süresinin sona erdiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı.  Yetkililerden sürenin uzatılmasını talep eden öğrenciler, yasaklar nedeniyle  başvuru yapamadıklarını ve bu yüzden mağdur olduklarını ifade etti.Başvuru yapmak için okula giden öğrencilerden Sedat Sak, sokağa çıkma yasağından dolayı kayıt yaptırmaya gidemediklerini belirterek, "Okula geldik. YGS kaydının bittiğini öğrendik. Bunun uzatılması lazım. Mağdur olduk. Bunca yıllarımız boşuna mı gidecek? Yetkililere sesleniyorum, süreyi uzatsınlar" dedi.
 
Yıldız Acer ise yasaktan dolayı elektriklerinin olmadığını ve bu  nedenle televizyon ve internetten takip edemediklerini ifade ederek, "Ancak bugün  babamla fırsat bularak okula geldik. Kayıt süresi bitmiş. Milli Eğitim  Bakanlığından bu sürenin uzatılmasını istiyoruz. Bu durumda sınava giremeyeceğim" şeklinde konuştu.
 
Murat Olçum da emeklerinin boşa gitmemesi için YGS başvuru süresinin  uzatılmasını istediklerini dile getirdi.
 

YORUMLAR 4
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    O zaman süre koymaya gerek yok süreler kaldırılsın isteyen istediği zaman başvursun Zaten süreli olup da süresi uzatılmayan bir şey kaldı mı ki!!!
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    bende parayı yatırmayı unuttum lutfen uzatın sureyı
    Cevapla
  • amed 8 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar haklı gereğinin yapılması lazım
    Cevapla
  • fakir 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt