Sahte diplomalı öğretmenler görevden alındı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sahte diplomayla görev yapan dört öğretmen görevden alındı.

Sahte diplomalı öğretmenler görevden alındı
Sahte diplomalı öğretmenler görevden alındı
GİRİŞ 22.01.2016 07:40 GÜNCELLEME 22.01.2016 12:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sahte diplomalı öğretmenler olduğu yönündeki açıklamasının ardından ilçede yapılan incelemede, Atatürk İlkokulunda görev yapan üç öğretmen ve Yukarıdarlı İlkokulunda görev yapan bir öğretmenin sahte diplomayla çalıştığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının incelemeleri sonucunda, diplomaları sahte olduğu gerekçesiyle görevden alınan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Sahte öğretmenler 'karı koca' çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen çalışmalarda Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde iki, Antakya, Hassa, Altınözü, Payas ve Dörtyol ilçelerinde de birer olmak üzere toplam 7 öğretmenin diplomalarının sahte olduğu tespit edildi.

'Özel eğitim öğretmeni'

Bunun üzerine öğretmenlerin görevlerine son verilip haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Diplomaları sahte olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan 7 öğretmenin de 'özel eğitim öğretmeni' olduğu bildirildi.

Haklarında suç duyurusu da yapılan öğretmenlerden 2'sinin ise karı koca olduğu ortaya çıktı. Dörtyol İlk Kurşun İlkokulu'nda görev yapan C.Ö.'nün atama için Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün Zihin Engelliler Öğretmenliği diplomasının sahte olduğu, kendisi gibi özel eğitim öğretmenliği sahte diplomasına sahip eşi S.Ö.'nün de Altınözü ilçesinde bir okulda görev yaptığı kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • Brans Ogretmenleri 8 yıl önce Şikayet Et
    Yarım milyon atanamayan öğretmenin önündeki en büyük engel:1999 öncesi üniversite ya da eğitim fakültesi okumadan diplomasız formasyonsuz öğretmen olarak atanan dinozorlardır.Onları emekli ederseniz yine onların açacağı devasa kontejanlarla,kendi branşında atanamayan yarım milyon genç işssiz öğretmen peyder pey atanacaktır inşallah
    Cevapla
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Suclu bence devlet ogretmenleri atamazsaniz onlarda kendine bi yol bulur ya hic okula gitmeyip bankamatik memurlarina ne diyeceklerr.
    Cevapla
  • haber7 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence suçlu öğemenler devlete borçlular bununla alakalı bir işlem de yapılır mı
    Cevapla
  • Drsdr 8 yıl önce Şikayet Et
    atıyorum 10 sene ücretsiz o okulun tuvaletlerini temizlesinler ibreti alem için
    Cevapla
  • Karahan 8 yıl önce Şikayet Et
    O öğretmenleri o okullara kabul eden il ilçe egitim müdürleri ve okul müdürleri bundan sorumludur.Hic mi araştırma yapmiyorlar.ayni seylerin yaşanmaması icin sorumlular da uyarilmali gerekirse cezalandirilmali.
    Cevapla
  • mesut33 8 yıl önce Şikayet Et
    atama merkezi olarak yapılıyor. okul ve ilçe milli eğitim müdürlerine sadece kararname gelir. onlar nasıl araştırma yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı