81 bin çocuk karne alamayacak

Diyarbakır ve Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle eğitim hakkından mahrum kalan 81 bini aşkın öğrenci, karne alamayacak.

81 bin çocuk karne alamayacak
81 bin çocuk karne alamayacak
GİRİŞ 22.01.2016 10:54 GÜNCELLEME 22.01.2016 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu öğrenciler, verilecek telafi eğitimlerinin ardından karnelerine kavuşacak. Çocuklar ise bu durumdan oldukça üzgün.

Silopi’deki Dicle İlkokulu’nda okuyan 3. sınıf öğrenci Eylül Yalınç, “Arkadaşlarını görmek için 2 gündür okulun bahçesine geliyorum ancak hiç kimseyle karşılaşamıyorum, silahlar karne almamızı engelliyor” dedi.

Aynı okulda okuyan 4. sınıf öğrencisi Ömer Efeoğlu da 1 aydır okuldan, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden uzak olduğunu anımsatarak “Derslerimde başarılıydım. Heyecanla karne alacağım günü bekliyordum ancak bir aydır okulumuz kapalı olduğu için karne alamayacağım” şeklinde konuştu. Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de, ülkenin her yerinde huzurlu bir şekilde tüm öğrencilerin karne sevincini yaşaması temennisinde bulundu.

PKK yaktı onlar yaptı

Hakkâri’de, Kobani bahanesiyle çıkartılan 6-7 Ekim isyanında terör örgütü PKK yandaşlarınca molotofkokteyli atılarak yakılan okulun kütüphanesi, gönüllü kadın öğretmenler tarafından onarıldı. Öğretmenlerden Elif Bal, kütüphaneyi eski haline dönüştürdükleri için mutlu olduklarını söyledi. Hakkâri’ye iki yıl önce atanan öğretmen Gamze Hanlı ise okulun kütüphanesiz olmasından üzüntü duyduğunu ve bu nedenle çalışmalarda yer aldığını belirtti. Öğretmen Güllü Yıldız da atama bekleyen arkadaşlarının da bölgede gönül rahatlığıyla görev yapabileceklerini dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Adil C 8 yıl önce Şikayet Et
    Karne mi kaldı? Hangi devirde yaşıyoruz. Yönetmeliği açın okuyun. Öğrenci velisi isterse okuldan e-karnenin yazılı kopyasını alabilir diyor. Ancak karne dağıtmak gelenekleştiği için okullarda karne dağıtılmaya devam ediliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar