Peygamber sevgisi ümmeti kucaklayacak!

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek hadis yarışmasında, yaklaşık 300 bin kişiye Peygamber sevgisi anlatılacak.

Peygamber sevgisi ümmeti kucaklayacak!
Peygamber sevgisi ümmeti kucaklayacak!
GİRİŞ 14.02.2016 14:31 GÜNCELLEME 15.02.2016 09:01

ZİNDE Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin, Türkiye genelinde en geniş katılım sayısına ulaşan ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan yarışmanın Türkiye’nin en büyük sivil sınav organizasyonu olacağını anlatan Kadıköy Müftülüğü Veri Hazırlama
Ve Kontrol İşletmeni ve Yarışma Genel Koordinatörü Onur Ocakdan, yarışmayla katılımcıların her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olacağını söyledi. Ocakdan, ayrıca yarışmaya katılanların manevi, ahlaki, sosyal ve kültürel değerlerine katkı sağlayacağını vurguladı.

HADİS YILI İLAN EDİLDİ

4 yıl boyunca sırasıyla ‘İlmihal, Kur’an-ı Kerim Meali, Siyer, Hadis’ toplumun her kesimini kapsayan konular seçildiğini hatırlatan Ocakdan, “Yarışmayla gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arzu ediyoruz. Ayrıca Peygamberimizin kutlu mesajlarının toplumla buluşmasını sağlıyoruz. Bu yıl ‘Hadis Yılı’ ilan edildi” diye konuştu.

300 BİN KİŞİ KATILACAK

Yarışmanın cezaevlerinde yapıldığını da hatırlatan Ocakdan, mahkûmlara umre ve çeşitli para ödülü verildiğini söyledi. Ocakdan, yarışmadan engelli adayların da gözetmenler eşliğinde ter döktüğünü dile getirdi. Ocakdan , ‘Yarışma, ‘Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi’ adlı kitap dâhilinde, Türkçe ve İngilizce olarak yapılacak.
Şimdiye kadar 526 bin 351 kişi kayıt yaptırdı. Yarışmaya bu yıl 300 binden fazla kişinin katılmasını bekliyoruz” dedi.

‘EN GENÇ YARIŞMACI 5 YAŞINDA

GEÇEN yıl yarışmaya İstanbul’dan en yaşlı olarak 87 yaşındaki Asiye Makaracı katıldı. En genç yarışmacıda Zonguldak’tan 7 yaşındakiRüveyda Altuntaş oldu. Bu yıl yarışmayaGaziantep’ten 5 yaşındaki birçocuğun katılması bekleniyor.

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması