Liselerde Profesör dönemi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselere okul müdürü olarak doçent ya da profesör atanması ile ilgili çalışma başlattı.

Liselerde Profesör dönemi başlıyor
Liselerde Profesör dönemi başlıyor
GİRİŞ 23.03.2016 12:37 GÜNCELLEME 23.03.2016 12:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ortaokul ve liselere okul müdürü olarak doçent ve profesörlerin atanması" ile ilgili açıklama yapmasının ardından konuyla ilgili çalışma başlattı.

Bakanlık, ortaokul ve liselerde müdür olarak kariyerini sürdürmek isteyen doçent ve profesörlerin taleplerini değerlendirmeye aldı. Bakanlık bu sistemi uygulayarak, sistemin hayata geçirildiği okulları dünyanın ünlü kolejleri ile yarışır hale getirmeyi planlıyor. 

Çalışma kapsamında MEB, kariyerine ortaokul ve liselerde kendi kurduğu öğretmen kadrosu ile müdür olarak devam etmek isteyen akademisyenlerle bir araya gelecek. Akademisyenlerin konuyla ilgili fikirlerini ve taleplerini değerlendirecek olan Bakanlık, görüşme sonrası bir yol haritası hazırlayacak.

Uygulama pilot okullarda hayata geçirilecek. Bu projede görev almak isteyen bir rektör ve bir profesör Cumhurbaşkanı Erdoğan'a projede görev almak istediğini bildirdi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya bu iki akademisyenin pilot okullarda görevlendirilmesi için talimet verdi. 

YORUMLAR 3
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Idareci ile profluk arasinda ters oranti var hele hele MEB acisindan hic de yerinde bir karar degil prof bir alandaki calismalara odaklanmis kisidir mebdeki tecrubeli elemanlar ogrenciyi daha iyi tanir ve idareciligi daha iyi yapar
    Cevapla
  • abdulhak 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar. Lakin denetimsiz bir sistemden gelen akademisyenler astığım astık kestigim kestik davranislarini liselerde de sürdürmeye devam ederlerse üç günde kendilerini rezil ederler. Yani burunları sürülür
    Cevapla
  • Mustafa KORKMAX 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok yerinde bir karar olmuş, hiç beklenmeden karar uygulanmalıdır. Çünkü daha tecrübeli daha anlayışlı olacakları kanatindeyim. Genç idarecilerimiz tecrübeleri yetersiz olduğundan, çok hisli hareket edebiliyorlar. Bu da personeli psikolojik olarak farklı taraflara kaydırıyor diye düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi