FETÖ Hacettepe'nin DNA'sıyla oynamış

Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, üniversitenin paralel yapı tarafından nasıl çiftliğe çevrildiğini anlattı.

FETÖ Hacettepe'nin DNA'sıyla oynamış
FETÖ Hacettepe'nin DNA'sıyla oynamış
GİRİŞ 19.04.2016 17:52 GÜNCELLEME 19.04.2016 18:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Haluk Özen, bazı gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi, üniversitedeki Paralel yapılanmayı ve bu yapılanmanın üniversitede yol açtığı hasarı anlattı.

Sabah Gazetesi’nden Okan Müderrisoğlu, Milliyet’ten Serpil Çevikcan ve Vatan’dan Murat Çelik, bugün köşelerinde Rektör Haluk Özen’le yaptıkları söyleşiyi yazdı.

“Hacettepe Üniversitesi’nin DNA’sı hasar aldı ama düzelteceğiz” diyen Rektör Özen, FETÖ’nün akademik ve mali yapıyla nasıl oynadığını tek tek anlattı. Özen’in verdiği bilgiler, paralel yapının üniversiteyi nasıl hoyratça sömürdüğünü gözler önüne serdi.

TEKNOKENT ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEYİ ADETA VERGİYE BAĞLAMIŞLAR

Rektör Özen, Üniversite bünyesindeki Teknokent’in yapımını üstlenen firmanın paralel yapıyla bağlantılığı olduğunu, yüzde 50- yüzde 50 gelir ortaklığı ile kurulan bağın daha sonra yüzde 70 olarak firma lehine çevrildiğini ve firmaya verilen doluluk garantisi nedeniyle de üniversitenin aylık 611 bin dolar tazminat ödemek zorunda kaldığını söyledi.

HACETTEPE’NİN İSMİNİ KULLANARAK KOLEJ AÇMIŞLAR, GELİRLERİ FETÖ’YE GİDİYOR

Üniversite’nin kurumsal kimliğiyle resmi ilişkisi olmamasına rağmen, Hacettepe Üniversitesi’nin ismini kullanarak Üstün Zekalı Öğrenciler Koleji kurulduğunu belirten Özen, okulun gelirlerinin paralel yapıya aktığını ifade etti.

PARALELİN ŞAŞIRTAN ATAMA OYUNU

Prof. Dr. Haluk Özen’in anlattığına göre, paralelin üniversitedeki usulsüzlükleri bunlarla sınırlı değil. Örgüt, 2011’de kurulan bir vakfın yöneticilerinin önce bir günlüğüne Kastamonu Tıp Fakültesi’ne atanıp, oradan da Hacettepe’ye alınmalarını sağlamış.

Doçentlik ve profesörlük  jürilerinde adama göre ayarlama yapmak da paralel yapının üniversite içindeki rutin hale gelen faaliyetlerinden.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • akademik 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde cemaat yapılanması olarak sadece FETÖ mü var ? Lütfen diğer cemmaatların da aynı yöntemlerle ülkemizin pek çok üniversitesinde nasıl organize olduklarını araştırın. Ülkemizi cemaatlar kuşatmış yeni uyanıyoruz galiba. FETÖ gibi pek çok cemaat aynı tarz yayılmalarını devam ettiriyorlar. Mücadele hepsini kapsasın lütffen.
    Cevapla
  • bilge devlet 8 yıl önce Şikayet Et
    eski Amasya milletvekili akif gülle hacettepe teknokente danışman olmuş. Gezici rektörün danışmanı olmayı nasıl içine sindirmiş. Cumhurbaşkanımız demiyor mu gezici Pkk paralel bunlar hepsi bir diye. Yazık gitseydin Cumhurbaşkanımızdan bir danışmanlık isteseydin zaten seni başdışman yapardı
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    IELTS sınavı ile atanablar, tekrar sınava tabi tutulmalı....
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sadece paralel yapı değil. prof ünvanı ile akşama kadar oturan, milleti sömürenler de temizlenmeli.
    Cevapla
  • Ede 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi üniversitelerinde kadro bulamayan Fetullahçıların, hiç bir kriter gözetilmeksizin 17-25 aralıktan önce Sütçü imam üniversitesine nasıl transfer edildiğini de bir araştırıverin hele.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?