Rektör Cemil Özcan güven tazeledi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde, Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan 395 oyun 270'ini alarak tekrtar seçildi.

Rektör Cemil Özcan güven tazeledi
Rektör Cemil Özcan güven tazeledi
GİRİŞ 10.10.2006 10:07 GÜNCELLEME 10.10.2006 10:07

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimlerde Rektör Cemil Özcan, diğer adaylar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Öncü ile Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Erol Mir hazır bulundu. Oy kullanacak profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin yeterli çoğunluğu sağlamasıyla seçimler başladı.


 Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan, önce seçim prosedürü hakkında bilgi verdi sonra da gazetecilerin salon dışına alınmasını istedi. Basına kapalı gerçekleştirilen seçimlerde sandık kurulu başkanlığına Prof. Dr. Emin Onan getirildi. Yapılan oylama sonucu Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan 395 oydan 270'ini alarak güven tazelerken, diğer adaylar Prof. Dr. Semra Öncü 57, Prof. Dr. Erol Mir ise 53 oy alabildi.


Seçimlerin ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan, henüz kesin sonucun belli olmadığı üç aşamalı olan seçimlerin birinci etabının sona erdiğini söyledi. Manisa kamuoyu ile üniversite arasında yaşanan bazı gerginliklere de değinen Özcan, 'Üniversiteyle halkı birleştirmek, kaynaştırmak istedim ancak ilçelerde başarılı olmama rağmen merkezde olamadım. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen herkesle kucaklaşmaya hazırım.' diye konuştu.


CBÜ'nün rektörlük seçiminin sonuçları önümüzdeki günlerde Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) gönderilecek ve seçimle ilgili kararı ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer verecek.


(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'