2016 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES İlkbahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES İlkbahar dönemi sınavı 8 Mayıs pazar günü gerçekleştirildi. Peki yüksek lisans veya akademik kariyer yapmak isteyen adayların ter döktüğü ALES ilkbahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 İlkbahar dönemi ALES soru ve cevapları ise açıklandı. ALES İlkbahar dönemiyle ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2016 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 19.05.2016 09:08 GÜNCELLEME 19.05.2016 09:09

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Akademik kariyer yapmak isteyen adayların ter döktüğü sınava sadece 4 yıllık fakülte mezunu olanlar girebiliyor. 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Ales sınav sonuçları için kaç gün kaldı? ÖSYM'nin sitesinde yer alan sınav takvimine göre ALES sınav sonuçlar 25 Mayıs 2016  İlkbahar dönemi ALES sınav sonuçları çarşamba günü açıklanacak. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2016 Ales İlkbahar dönemi sınavının tüm soru ve cevapları ise ÖSYM'nin Aday işlemleri sayfası https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerin 10 gün süre ile öğrenilebilecek. Ales sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayarak sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. 

2016 ALES SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ALES ilkbahar dönemi sınavı geçtiğimiz hafta pazar günü gerçekleştirildi. 8 Mayıs 2016 saat 9.30'da gerçekleştirilen sınavda yüksek lisans ve ya akademik kariyer yapmak isteyen adaylar ter döktü. 2016 ALES sınavı soru ve cevaplarının tamamı 10 gün süre ile https://ais.osym.gov.tr/ görüntülenebilecek. ÖSYM birkaç senedir uygulamaya koyduğu soruların yüzde 10'ununu yayınlama tutumundan 2016 YGS sınavında vazgeçmiş, 2016 YGS sınavının tüm soru ve cevaplarını açıklamıştı. ALES sınav soru ve cevaplarının tamamının açıklanıp açıklanmayacağını merak konusu olmuştu. Ve beklenen ALES 2016 soru ve cevaplarının tamamı açıklandı. ALES sınav soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıya tıklayarak soruların %10'ununa ulaşabilirsiniz. 

ALES SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

Soruların tamamına erişmek için  https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden TC Kimlik no ve şifre bilgilerini girmeniz gerekiyor. 2016 ALES soru ve cevapları 10 gün süre ile erişime açık olacak.

Ales 2016 soru ve cevaplarına erişmek için aşağıdaki ekranda yer aldığı gibi tek tek sorulara tıklamanız gerekiyor.

ALES 2016 SORU VE CEVAPLARI İÇİN ÖSYM'DEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA

10 Mayıs 2016 tarihinde ÖSYM'nin resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekildeydi,

2016-ALES (İlkbahar Dönemi):Temel Soru Kitapçığının Görüntülenmesi

8 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan 2016-ALES (İlkbahar Dönemi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyleÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan ÖSYM sınav takvimine göre 2016 ALES İlkbahar dönemi sınav sonuçları 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. ALES İlkbahar dönemi sınav sonuçları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenilebilecek. ALES İlkbahar dönemi sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ALES sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 

2016 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde bu amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilmektedir.

ALES'e kimler başvurabilir?

Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. 

ALES kaç sorudan oluşur?

Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan testler uygulanmaktadır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat)dır. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapılmakta, Bişkek'te sınav Türkiye saatiyle 09.30'da başlamaktadır. 

ALES sınav puanı kaç yıl geçerli?

ALES sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir. 

ALES sınavıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın

ALES sınavında karşımıza çıkan 'Mantıksal Akıl Yürütme' soruları nasıl çözülmelidir? 

Mantıksal akıl yürütme soruları için tablo oluşturmak sınavda çok işinize yarayacaktır. Örneğin 7 farklı günde yapılan işler size verildiğinde hemen 7 sütunlu bir tablo yaparak  işe başlayabilirsiniz. Ya da size 6 renk gömlek ve bunları giyen 6 kişi verildiyse ilk yapmanız gereken sütun ve satırlar oluşturarak bu bilgileri tablo şeklinde yerine yerleştirmek olacaktır. Bu sayede size verilen bilgileri okuma konusunda daha rahat olacaksınız.

ALES ilkbahar dönemi sınavı dün gerçekleştirildi. 8 Mayıs 2016 saat 9.30'da gerçekleştirilen sınavda yüksek lisans ve ya akademik kariyer yapmak isteyen adaylar ter döktü. Peki 2016 ALES sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ALES İlkbahar dönemiyle ilgili detaylı bilgi haber7.com'da..

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı