2016 KPSS sınav giriş yerleri SORGULAMA - KPSS sınav giriş belgesi al!

Türkiye'de milyonlarca üniversite ve lise mezunu öğrencinin memur olabilmek için gireceği 2016 KPSS sınavı için, giriş yeri bilgileri ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar gerekli belgeleri aldığı taktirde, 22 -29 Mayıs 2016 tarihleri arasında farklı branşlar için yapılacak (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmeye hak kazanacaklar. Bunun yanında KPSS ile ilgili bilinmeyen veya merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

2016 KPSS sınav giriş yerleri SORGULAMA - KPSS sınav giriş belgesi al!
2016 KPSS sınav giriş yerleri SORGULAMA - KPSS sınav giriş belgesi al!
GİRİŞ 19.05.2016 16:09 GÜNCELLEME 19.05.2016 16:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülkemizde milyonlarca üniversite ve lise mezunu öğrencinin devlet kurumlarına memur olarak yerleşebilmek için gerekli olan KPSS sınavına son bir kaç gün gün kaldı. Milyonlarca memur adayının hayallerini gerçeğe dönüştürebilmek için ter dökeceği KPSS sınava giriş yerleri ÖSYM tarafından duyuruldu. 2016 KPSS giriş yerlerini https://ais.osym.gov.tr/ ÖSYM'nin resmi web adresinden öğrenebilirsiniz. Veya sizler için hazırladığımız aşağıdaki bağlantı adresine tıklayarak ÖSYM'nin sınav takip sistemi içerisinden T.C kimlik numarası ve şifrenizi girerek giriş yeri bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Tüm bu gelişmelere istinaden KPSS giriş yerleri açıklandı mı sorusu yanıt bulurken KPSS giriş belgeleri öğrenme hususunu ve KPSS ile hakkında tüm detayları, sınava giren tüm adaylara kolaylık olması adına haberimizde yer verdik.

KPSS GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN KPSS DUYURUSU

22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

KPSS SINAVI İÇİN ÖNEMLİ DUYURULAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

-Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
-Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
-Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü  adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge
-Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonu başlıyor. 17 - 31 Mart 2016 tarihleri arasında KPSS için başvuru yapan adaylar, sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak diye araştırmaya başladı. Adaylar, sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden öğrenebilecekler.

22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir

KİLİS'TE KPSS YAPILMAYACAK

Suriye'nin DAEŞ bölgesinden atılan roket mermilerinin hedefinde olan Kilis'te güvenlik gerekçesiyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yapılmayacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) 22 Mayıs 2016 Pazar günü, lisans düzeyinde "genel yetenek", "genel kültür" ve "eğitim bilimleri" alanlarında gerçekleştirilecek KPSS oturumları il dışındaki sınav merkezlerine kaydırıldı. Kilis'teki KPSS değişikliği ÖSYM'nin internet sitesinden de duyuruldu.

Duyuruda, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden, 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak 2016-KPSS lisans/genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri sınavlarının Kilis'teki oturumlarının il dışındaki sınav merkezlerine kaydırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

KPSS Nedir?

Kamu personeli seçme sınavı adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabilirz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ), 2016-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ), 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları için başvurular 17 - 31 Mart 2016 tarihleri arasında alındı. Üç KPSS sınavının başvuruları aynı tarihte alınsada sınavlar farklı zamanlarda yapılacak.

2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ): 22 MAYIS 2016

2016-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ): 29 MAYIS 2016

2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 24 TEMMUZ 2016

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) HAKKINDA BİLGİLER

KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Cumartesi Sabah

Genel Yetenek, Genel Kültür

Yabancı Dil

Cumartesi Öğleden Sonra

Eğitim Bilimleri

Pazar Sabah

Hukuk

İktisat

 İşletme

 Maliye

Muhasebe

Pazar Öğleden Sonra

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Ekonometri

İstatistik

Kamu Yönetimi

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav takviminde 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 olarak değiştirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 25 Ocak 2016 tarihli kararla yürürlüğe girmesi ile ÖSYM'nin sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verildiği ve sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu doğrultuda güncellendiği bildirildi.

Öte yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, takvim güncellemesinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu kararı ile alındığını bildirdi.

Örn: KPSS-A KPSS-B

Bu sınav genel yetenek,genel kültür,istatistik,kamu yönetimi,anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.

A-B ve C Grubu Kadrolar:

A grubu kadrolar meslkelerinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.

A grubu kadro;
Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.

B ve C Grubu Kadrolar:
A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testelerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.

 

YORUMLAR 1
  • Beyza 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim basvurum onaylandi fakat giris belgemi goremiyorum ortaogretim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar