AÖF sınav yerleri açıklandı mı? (27 Mayıs)

Milyonlarca AÖF öğrencisi bu sorunun yanıtını arıyor. AÖF sınav giriş yerleri açıklandı mı? Açıköğretim üniversitesi sınav giriş belgesi ne zaman alınacak? İşte AÖF final sınavıyla ilgili tüm ayrıntılar

AÖF sınav yerleri açıklandı mı? (27 Mayıs)
AÖF sınav yerleri açıklandı mı? (27 Mayıs)
GİRİŞ 27.05.2016 15:10 GÜNCELLEME 27.05.2016 15:10

4 Haziran cumartesi ve 5 Haziran pazar günü yapılacak AÖF bahar dönemi finalleri için sınav giriş yerleri açıklandı mı? Milyonlarca açık öğretim üniversitesi öğrencisi bu sorunun yanıtını arıyor

AÖF (açık öğretim fakültesi) sınav yerleri henüz açıklanmadı. AÖF sınav tarihleri açıklanır açıklanmaz haber7.com'dan öğrenebilirsiniz

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş yerleri genellikle sınav tarihinden 1 hafta öncesinden belli oluyor. Öğrenciler seçmiş oldukları sınav bölgesinde sınavlarına giriyor.

Sınava gireceğiniz yer uzak bir konumda ise önceden gidip görmeniz sizin yararınıza olacaktır. Zira sınav günü sınav binasını aramakla zaman kaybedebilirsiniz.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF sınav giriş belgelerinin edinilebilmesi için gerekli olan ilk şey AÖF bürolarından kişilere özel olarak verilen şifredir. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri bu şifre ile Anadolu Üniversitesi resmi sitesi https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim üzerinden öğrenci bilgi sistemine girebilir, AÖF sınav giriş yerlerini kolayca öğrenebilir. Ayrıca sınava girmek için ihtiyacınız olan AÖF Sınav Giriş Belgesi'ni de yine aynı yerden edinebilir. Öğrenciler bu belgede yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Fotoğraflı AÖF Sınav giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

Sınav Geçme Notları:
 
84 – 100 AA 4,00 Geçti
 
77 – 83 AB 3,70 Geçti
 
71 – 76 BA 3,30 Geçti
 
66 – 70 BB 3,00 Geçti
 
61 – 65 BC 2,70 Geçti
 
56 – 60 CB 2,30 Geçti
 
50 – 55 CC 2,00 Geçti
 
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
 
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF harç ücreti ne kadar?

Açıköğretim Fakültesi’nde kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler ne kadar üniversite harcı yatıracak? Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan rakamlara göre bu öğretim yılında öğrenciler her programa göre değişebilen tutarlarda harç ödemesi yapacak. Harç tutarları ise kayıt olunan programlara göre genellikle 205 liralık bir ücrete denk geliyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!