TEOG sonuçları 2016 öncesi, ceza geliyor!

TEOG sonuçlarının açıklanmasını bekleyen özel okul velilerine kötü haber geldi.

TEOG sonuçları 2016 öncesi, ceza geliyor!
TEOG sonuçları 2016 öncesi, ceza geliyor!
GİRİŞ 01.06.2016 16:23 GÜNCELLEME 01.06.2016 16:23

TEOG sonuçlarını bekleyen öğrenciler MEB'in şişirilmiş notlarla ilgili kararıyla şoke oldu. 
TEOG başarısını artırmak amacıyla bazı özel okulların öğrencilerin notlarını yükselttiği yönündeki tespit üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bu yönteme başvuran okulların sahiplerine de ceza uygulanacak.

MEB, okul başarısının da etkili olduğu TEOG'da, yükseltilmiş not kullanan özel okullar için yeni düzenleme getiriyor. Yasal düzenlemeyle artık öğrencilerin notlarını yükselten okullar kapatılabilecek. Okul sahibi 5 yıl boyunca başka bir okul açamayacak.

200 OKUL BELİRLENMİŞTİ

MEB’in öğrenci notlarını şişiren özel okullarla ilgili yaptığı soruşturmada önemli detaylara ulaşılmıştı. Soruşturmada, öğrencilerin TEOG ortak sınavlarında aldığı notlarla, okul sınav notları arasındaki farklar mercek altına alınmıştı. MEB başta İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Diyarbakır olmak üzere yaklaşık 40 ilde 200’e yakın okulun notlarda oynama yaptığını tespit etmişti. Soruşturmayı derinleştiren MEB, “şişirilmiş not” araştırmasının 81 il genelinde özel okullara uygulanması için harekete geçmişti.

MEB'in ceza kararı 2016 TEOG sonuçlarını etkileyecek mi, hormonlu not alan öğrencilerin TEOG puanları düşürülecek mi? sorularına henüz MEB'den yanıt gelmedi. 

HEM YAZILI HEM SÖZLÜYE 100

Hormonlu not soruşturmasında bazı okullarda öğrencilere hem yazılı hem de sözlülerin tümünden 100 puan verildiği kayıtlara geçmişti. Bazı okullarda ise seçilmiş öğrencilerin notları 100 yapılarak ortalamalarının yüksek seviyelere çıkarıldığı görülmüştü. Okulların bazılarında TEOG sınavında matematikten 30 alan öğrencinin, okulda yapılan diğer sınavlarında notlarının 100 olarak verildiği belirlenmişti. Yapılan not şişirmeleri, özel okulların öğrencilerini başarılı gösterme çabası olarak yorumlanmıştı.

TEOG SONUÇLARINI ETKİLEYECEK Mİ? 

Hormonlu not verilen öğrencilerin durumu ne olacak sorusunun yanıtı ise henüz belli değil. MEB, notu şişirilen öğrencilerin TEOG sonuçlarını nasıl etkileyeceği yönünde henüz bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!