TEOG sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin merakla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. Peki sonuçlar nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde...

TEOG sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
TEOG sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
GİRİŞ 09.06.2016 14:41 GÜNCELLEME 09.06.2016 14:41

Milyonlarca öğrenci tarafından merakla beklenen Temel Eğitimden Ortaöğrenime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları nihayet açıklandı.Peki TEOG sonuçları nasıl öğrenilir? TEOG sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor? Yerleştirme esas puanları nasıl hesaplanır? Yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Merakla beklenen açıklama nihayet Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapıldı. Milyonlarda 8. sınıf öğrencisinin beklediği TEOG sonuçları açıklandı.

TEOG 2. dönem sınav sonuçlarını MEB'nın e-okul platformuna giriş yapılarak öğrenebilirsiniz. Linke tıkladığınızda T.C kimlik ve Öğrenci Okul No ile giriş yaparak sonuçlara ulaşabilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?

Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanmaktadır. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG Yerleştirmeye Esas Puan Nasıl Hesaplanır?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama (YEP)

Yıl Sonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG sınav sonuçları duyurusu!

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş yani TEOG sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 ve 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemleri 8 Haziran 2016 tarihinde tamamlanmıştır.

Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır.
E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor