AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?

AÖL Açık Öğretim Lisesi sınavları 11 - 12 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Peki AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?

AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?
AÖL sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?
GİRİŞ 13.06.2016 08:05 GÜNCELLEME 13.06.2016 09:46

Hafta sonu MEB tarafından Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencilerine yönelik yapılan AÖL sınavları için sorular ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Önceki sınavlarda olduğu gibi 11 - 12 Haziran 2016 AÖL sınav soruları ve cevaplarının sadece yüzde 20'sinin MEB tarafından paylaşılması bekleniyor. Sınav soruları ve cevapları aol.meb.gov.tr internet sitesinden açıklanacak.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) nedir?

AÖL Açık Öğretim Lisesi, herhangi bir nedenle öğrenim hayatına okulda devam edemeyen veya kendi kendine çalışarak yarım kalan öğrenimlerini tamamlamak isteyen kişilerin bir üst okula gidebilmesine imkan tanımaktadır.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11 - 12 Haziran 2016 tarihlerinde yapılan AÖL 3. dönem sonu sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışma takvimine göre 4 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. AÖL 1. ek sınav ise 23 - 24 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÖL 3. DÖNEM SONU SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim 3. Dönem Sonu Sınav sonuçları aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden sorgulanabilecek. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar, bu sayfa üzerinde bulunan alanlara öğrenci numarası ve şifrelerini girdikten sonra giriş yaparak sınav sonuçlarına erişebilecekler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?