AÖF Harf Notu ve AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı!

4-5 Haziran'da yapılan Açıköğretim Sistemi AÖF Dönem Sonu Sınav Sonuçları Açıklandı. AÖF sınav sonuçları detayları haberimizde...

AÖF Harf Notu ve AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı!
AÖF Harf Notu ve AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı!
GİRİŞ 14.06.2016 12:15 GÜNCELLEME 14.06.2016 12:32

AÖF dönem sonu sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AÖF sınav sonuçları AÖF sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklandı.4-5 Haziran AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı için  adresini ziyaret edebilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI GİRİŞİ İÇİN TIKLA

AÖF 2016 Final sınavları 4-5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşti. Sınav sonrasında ise sonuçların ne zaman açıklanacağı, milyonlarca öğrencinin merak konusuydu. Beklenen açıklama Anadolu Üniversitesi'nden geldi. AÖF sınav sonuçları nihayet açıklandı.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

AÖF final sınavı sonuçları için adaylara herhangi bir AÖF sonuç belgesi gönderilmeyecek. Bunun yerine adaylar Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi ekampüs olan https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx internet adresine giriş yaparak AÖF sınavı sonuçlarını öğrenebilecekler.

Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi, AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aktif olacak. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar AÖF öğrenci girişi yaparak kolaylıkla sonuçlarını görebilecekler. Peki AÖF Öğrenci Girişi nasıl yapılır?

AÖF Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı

Adaylar AÖF sonuç açıklama sistemine giriş yapmak için sayfa üzerinde bulunan e-posta veya T.C. Kimlik Numarası ile AÖF şifrelerini girmeleri gerekmektedir.

Sisteme giriş şifresini unutan adaylar ise giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler.

AÖF HARF NOTLARI
Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri

84 – 100         AA          4,00 (GEÇTİ)

77 – 83          AB           3,70 (GEÇTİ)

71 – 76         BA            3,30 (GEÇTİ)

66 – 70          BB          3,00 (GEÇTİ)

61 – 65        BC            2,70 (GEÇTİ)

56 – 60        CB            2,30 (GEÇTİ)

50 – 55        CC            2,00 (GEÇTİ)

46 – 49        CD            1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)

40 – 45         DC          1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)

33 – 39         DD         1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)

0 – 32         FF            0,00 (KALDI)

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Sınıf Geçme Sistemi: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.

FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…