Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamasıyla ilgili net konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan atama açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan atama açıklaması
GİRİŞ 16.06.2016 06:14 GÜNCELLEME 16.06.2016 08:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamasınının ağustosta olmayacağını, artık şubatta yapılacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda Maarif Vakfı Tasarısı üzerinde soruları yanıtlayan Yılmaz, öğretmen atamalarından lise protestolarına kadar birçok konuda açıklama yaptı:

ÖĞRETMEN AÇIĞI 67 BİN

Atanamayan öğretmenler sorunu var ama ihtiyacın 67 bin olduğu yerde “100 bin atama bekliyoruz” sözü... Gerçekçi olmamız gerekir. Ağustosta atama yapmıyoruz. Sonraki alım da şubatta olacak.

ATATÜRK ORTAK DEĞER

Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. Cumhuriyet’imizin kurucusudur, Meclis’imizin ilk başkanıdır. Ortak değerimizdir.

EĞİTİM GERİYE GİTMİYOR

TEOG sınavına 1 milyon 300 bine yakın öğrencimiz girdi. Van Erciş, Balıkesir Edremit, Ağrı Diyadin, Şırnak İdil ile Tunceli de dahil 980 öğrencimiz 120 tam puan aldı. Bu gençlerin olduğu bir Türkiye’de eğitimin geriye gittiğini söylemek doğru değildir.

SIRTLARINI DÖNMEYİP PANKART AÇSALARDI

Fikri ve vicdanı hür gençler yetiştiriyoruz. Demokratik çerçevede bize gösterdiği her tepki, hoş geldi, sefa geldi; gurur duyarız. Yani öğretmene sırtını döneceğine, pankartla “Sizinle aynı fikri paylaşmıyorum” veya “Bu yaptığınız yanlıştır” demek daha demokratik, geleneğimize ve değerlerimize daha uygun tepki olur.

Haberturk

YORUMLAR 9
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Alım yapmıyoruz demek çözüm değildir. Yaşı 55'i geçmiş öğretmenleri zorunlu emekli edin. İlgili üniversite kontenjanlarını %70 sınırlandırın. Herkese formasyon dağıtmayıp gerçekten hakkeden, adında "öğretmenliği" ibaresi bulunan alanları önceleyip adaleti sağlayın.
    Cevapla
  • Eğitimci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey ilk sınavda sınıfta kaldı! Madem öğretmen açığımız bukadar az neden çerez gibi formasyon dağıtılıp yeni öğretmenler türetiyoruz ikinciside öğretmen açığımız yoksa neden binlerce alakasız insan sözleşmeli öğretmenlik yapıyor.Madem İbf yada fen edebiyat mezunları bu öğretmenlik mesleğininde icra edebiyor biz okulları birleştirelim eğitim sağlık fen edebiyat olmasjn h çok puan alan istediği mesleği yapsın.Bizim evlatlarımız bukadar değersizmi böyle bir eğitim politikası olabilirmi,uçurumun kıyısındayız ama konuşan yok çok ilginç !
    Cevapla
  • Muhalif 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci iseniz nasıl oluyorda ücretli ve sözleşmeli öğretmen ayrımı yapamıyorsuınuz. Kaç yıl oldu sözleşmeli öğretmenlik biteli. O ücretlilerde, aylıksız izin almayı (doğum, askerlik istisna), hafta sekiz gün dokuz rapor almayı huy edinen öğretmenler yüzünden görevlendiriliyor. İzne çıkan öğretmen normunu boşaltmıyor ki atama yapılsın. Önce yönetmelikleri okuyup ona göre yorum yapın lütfen. Kaç okulda kaç norm fazlası öğretmen sırf o okulda kalmak için onca öğrencinin hakkına giriyor bir de onu söyleyin. Üsküdarda, Kadıköyde norm fazlası oturur, s.beylideki öğrenci o dediğiniz alakasız bölüm mezunlarının bile gelmesi için dua eder.
    Cevapla
  • Esma 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız. Herkese formasyon dağıtıp asıl amacı öğretmen olmak isteyen bölümlerdeki insanların hakkı yendi. Günahtır ayıptır.
    Cevapla
  • Iibf magduru 7 yıl önce Şikayet Et
    iibf atamasi ne zaman?
    Cevapla
  • Malatya 7 yıl önce Şikayet Et
    Hedef 2023!
    Cevapla
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır atama yapılıyor yüzbin rakamı hiç mi azalmadı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler