Bakan açıkladı: Şubat'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk sözleşmeli öğretmen alımının gelecek yılın şubat ayında yapılacağını bildirdi.

Bakan açıkladı: Şubat'ta başlıyor!
Bakan açıkladı: Şubat'ta başlıyor!
GİRİŞ 20.06.2016 13:55 GÜNCELLEME 21.06.2016 09:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını anımsattı.

5 YILIN SONUNDA KADRO

Bakan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin madde koyacaklarını bildirdi.

İLK ALIM ŞUBAT'TA

"Uygulamaya ne zaman başlanacağı" sorusu üzerine Yılmaz, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.Yılmaz, 250 engelli öğretmen alımı yapılacağının anımsatılması üzerine de bu sayının da artırılacağını, muhtemelen 400-500'e çıkaracaklarını belirtti.

YORUMLAR 6
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    sağol üstü kalsın.
    Cevapla
  • SERDAR 7 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmeli öğretmenleri doğuya 5 yıl zorunlu hizmetten sonra kadroya almak doğudaki pkk lı öğretmenlerin işine yarar .Nasıl olsa doğu bizimdir deniliyor,öğrencilere kırsalda ve kenar mahallerde yaşıtlarınız sizin için dağa çıktı sizin burada ne işiniz var.... gibi sözler ile beyinleri yıkanıyor.Öncelikle doğuda kanun ve güvenlik sağlanırsa doğudan öğretmeler neden kaçsın.doğuda pkk sempatizmanlığı nı devlet bitirmeli ki ülke nefes alsın.Batıdan doğuya sözleşmeli gidecek öğretmen arkadaşlar doğuya gidin oradaki öğrencilerin öğretmen gibi öğretmene ihtiyacı var.sabırlı olun Allah cc kaderimize ne yazdıysa o ,Allah cc her zaman her sıkıntınızda yardımcınız olur.
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet memuruna mudara etmez ...yapn yapar yapamayan gider yapan birileri gelir...görev kutsaldır...tüm ögretmenler eğitimciler eger devlet atamışşa yaşına hizmetine bakmadan gitmelidir...torpilli ve kayırmacılık davaya degerlerimize ve inancımıza ters aykırı ve yanlıştır...
    Cevapla
  • qwerty 7 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmeliler hep doğuya gidecek ve iş garantisi de olmayacak. tamam hep doğuya atayın atarsanız ama adamların kadrosu olsun. dönüş için umutları olsun.
    Cevapla
  • tasss 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey yanlış yapıyorsunuz. Ayıptır. yazıktır. Günahtır. Kapatın eğitim fakültelerini zaten sorun çözülecek. O kadar ailenin hakkına giriyorsunuz. Yanlış hesap bağdattan dönmüştü zaten tekrar sözleşme sorunu yaratmayın.
    Cevapla
  • iyi dedin de 7 yıl önce Şikayet Et
    eğitim fakültelerine öğretmen adayları geliyor öyle duvarlara bakıp bakıp çeşitli makinelerle muhatap olup öğretmen mi oluyor? öğretmen yetiştirenler ne olacak?=
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...