ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı

ATA AÖF final sonuçlarını duyurdu. ATA AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı için haberimizdeki linki tıklayın...

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı
ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı
GİRİŞ 22.06.2016 17:29 GÜNCELLEME 23.06.2016 09:56

Ülkemizin en büyük ikinci Açıköğretim Fakültesi Olan Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Final sınavına ait sonuçları Atatürk Üniversitesi Resmi İnternet sitesinde ilan edildi. 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen ATA AÖF Bahar Dönemi Dönem sonu sınavı heyecanını binlerce öğrenci yaşadı.

Türkiye’nin en büyük açık öğretim fakültesine sahip olan Anadolu Üniversitesi ‘nden sonra gelen ve 150 bin öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılan açıköğretim fakültesi, OBS sistemi ile sınava giren öğrenciler Türkiye geneli 70’e yakın sınav merkezinde 4 oturumda gerçekleşen ATA AÖF bahar dönemi final sınavlarında öğrenciler her ders için sorulan 25 soruya cevap verdiler.  Üniversite eğitimini dışarıdan almak isteyen öğrencilerin eğitim gördükleri Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesi dönem sonu final sınavı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi dönem sonu sınav sonuçları belli oldu. Yaklaşık 140 bin Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisinin katıldığı ATA AÖF bahar dönemi dönem sonu sınavları 11 - 12 Haziran 2016 tarihlerinde yapıldı.

ATA AÖF final sınavına giren öğrenciler heyecanla ATA AÖF sınav soruları ile cevaplarının yayınlanmasını ve ATA AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyorlardı ve beklene açıklama sonunda geldi.

ATA AÖF BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLA!

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ATA AÖF sınav sonuçlarını ATA AÖF OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) girişi yaparak öğrenebilirler.

Bunun için öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi'nin https://obs.atauni.edu.tr/internet adresine girilmesi gerekmektedir. Ardından Öğrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ata aof obs sistemine giriş yapılabilmektedir.

ATA AÖF DERS GEÇME NASIL OLUR?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan binlerce öğrenci ders geçme sistemini merak ediyor. Ata Aöf 'de ara sınavların %20'si, yılsonu ve bütünleme sınavlarının %80'i alınarak başarı notu olarak belirleniyor. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Öğrenciler sınav sonrasında sınav sonucuna itiraz etmek isterlerse bunu sınav açıklandıktan 5 iş günü içerisinde Fakülteye yazılı bir dilekçe vererek yapabiliyorlar.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?