Meslek - Fen Liseleri - Anadolu- İmam Hatip TEOG Lise Taban Puanları

TEOG lise taban puanları bugün açıklacan. Milyonlar öğrenci ve veli bu haber kilitlendi. Meslek lisesi taban puanları, Fen Liseleri taban puanları, Meslek lisesi taban puanları, Anadolu lisesi taban puanları, İmam Hatip lisesi taban puanları haber7.com'da

Meslek - Fen Liseleri - Anadolu-  İmam Hatip TEOG Lise Taban Puanları
Meslek - Fen Liseleri - Anadolu- İmam Hatip TEOG Lise Taban Puanları
GİRİŞ 30.06.2016 09:20 GÜNCELLEME 30.06.2016 09:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

29 Haziran çarşamba günü itibariyle Meslek lisesi taban puanları, Fen Liseleri taban puanları, Meslek lisesi taban puanları, Anadolu lisesi taban puanları, İmam Hatip lisesi taban puanları bugün açıklanıyor.

Puanları 2016 Yep sonuçları e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr'de erişime açılıyor. TEOG YEP sonuçları 2016 yüzdelik dilimlerle birlikte haber7.com'da.

Meslek lisesi taban puanları için tıklayınız

Fen lisesi taban puanları için tıklayınız

Anadolu lisesi taban puanları için tıklayınız

İmam Hatip lisesi taban puanları için tıklayınız

TEOG 2016 TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, 8. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, liselere yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi bireysel olarak "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, yerleştirmeye esas puanların (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.

toeg-yerleştirme-65465

TEOG YEP sonuçları 2016 MEB açıklamaYEP sonuçları 2016 açıklanır açıklanmaz haber7.com'da olacak.

TEOG Sınav Sonuçları Hangi Liselere Girişte Kullanılacak?

Sonuçlar; Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri başta olmak üzere Mesleki ve Teknik, Anadolu İmam Hatip ve Çok Programlı Anadolu Liseleri'ne öğrenci yerleştirmede geçerli olacak. Ayrıca yabancı özel okulların yanı sıra bazı kolejler de TEOG kapsamında yapılan sınavların sonuçlarına göre öğrenci alacak.

TEOG Puanları Karne Notunu Nasıl Etkileyecek?

Ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Buna göre öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle de yılsonu başarı puanı elde edilecek. Puanlamanın 100 tam puan üzerinden yapılacağını da hatırlatalım.

YORUMLAR 3
  • Tuba guzelgul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok iyi
    Cevapla
  • Tuba 7 yıl önce Şikayet Et
    Çokiyi
    Cevapla
  • Yusuf Yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber geçen senenin mi yoksa yeni mi çünkü daha tercihler yapılmadan nasıl açıklansın ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek