Çocuklar Kur'an Kursuna akın ettiler! Rekor sayı

İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’daki Çiftlik Merkez Demircan Camisi’nde 1750 öğrenci ile yaz Kur’an Kursu eğitimine başladı.

Çocuklar Kur'an Kursuna akın ettiler! Rekor sayı
Çocuklar Kur'an Kursuna akın ettiler! Rekor sayı
GİRİŞ 30.06.2016 01:12 GÜNCELLEME 30.06.2016 01:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Düzenlenen törende Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı gösteri sundu.

Törende konuşan Bağcılar Müftünü hasan Hüsnü Sula, “Çiftlik camiinde aralıksız devam eden dini eğitim ve sosyal faaliyetleri takdirle takip ettiklerini belirterek, Türkiye’de en kalabalık yaz Kur’anKursu öğrencilerinin Bağcılar’da ve Çiftlik Merkez Camii’nde eğitim gördüğünü ifade etti.

Bağcılar’da bu sene Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin sayısının 35 bin arttığını kaydeden Müftü Hasan Hüsnü Sula, bu artışın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencilerin eğitimine her türlü sosyal, kültürel ve sportif desteği sağladıklarını anlattı.

Çiftlik Merkez Demircan Camii İmam-Hatibi Vahdettin Güzel, 2002 yılından beri camide 24 saateğitim ve sosyal faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, “Camimiz, eğitim ve sosyal faaliyetlerimizin yoğunluğu, katılan veli ve öğrencilerimizin çokluğu ile Türkiye’de örnek cami seçildi. Bu yıl da 1750 öğrenciye aynı anda Yaz Kur’an Kursu eğitimi veriyoruz. Bu sayı bir rekordur” dedi.

Yaz Kur’an Kursu boyunca öğrencilere Kur’an-ı Kerim okuma, ibadet, ahlak, itikat, siyer dersleri verildiğini ifade eden İmam-Hatip Vahdettin Güzel, “Din eğitiminin yanı sıra öğrencilerimize yüzme öğretiyor, halı sahada maç yaptırıyor, pikniklere götürüyor, sinevizyonda çizgi film seyrettiriyoruz.

Bilgi yarışmaları, bisiklet turları düzenliyoruz. Bağcılar Belediyesi’nin kayısı, kiraz ve fındık bahçelerinde geziler düzenleyerek, çeşitli ikramlarda bulunuyoruz” diye konuştu.

Güzel, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cami Merkezli Hayat Projesi” ile örnek cami seçildiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Yaptığımız çalışmalar ile örnek cami seçilmemiz bizi rehavete sürüklemez. Camimizde yalnız ramazan aylarında değil her gün mukabele okunuyor. Biz kendimizi din görevlisi değil, din gönüllüsü olarak görüyoruz ve mesai mefhumu tanımıyoruz. İzin kullanmıyoruz ve Allah’ın ve velilerimizin emaneti, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.” Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği törene İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Milli Eğitim Müdür Vekili Kadem Çalış da katıldı.

26 Ağustos’a kadar devam edecek yaz Kur’an Kursu’nda öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okuma başta olmak üzere, siyer, itikat, ibadet, ahlak alanlarında eğitimin yanı sıra, çeşitli kültürel ve sportif etkinlere de katılacak.

YORUMLAR 16
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım çok şükür sana.Ne güzel sevindiri hayırlı işler....
    Cevapla
  • One minut 7 yıl önce Şikayet Et
    Kiskananlar catlasin.Masaallah! Allah zihin acikligi ve azim versin yavrularimiza.
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz, düşünüp anlamanız için onu Arapça bir Kur'ân yaptık. Zuhruf 3
    Cevapla
  • Filan 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu çocukların hepsi birarada olduğu halde vede kim ve nasıl ders verecek?
    Cevapla
  • hanifi 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak