İlkokul ve ortaokul 1.sınıf kayıtları ÖĞREN! - Çocuğunuzun okul kaydını hemen öğrenebilirsiniz!

İlkokul ve ortaokul 1 sınıf öğrencilerin kayıtları belli oldu. Ülkemizde 3.5 milyona yakın ilköğretim 1.sınıf ile ortaöğretim 1 sınıf öğrencinin okul kayıtları yapıldı. Açıklama bizzat Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden geldi. Peki sizin çocuğunuzun kaydı hangi okula yapıldı?. İşte yanıtı hemen haberimizdeki meb.gov.tr bağlantı adresinden öğrenebilirsiniz. İlkokul ve Ortaokul 1 sınıfa başlayacak çocuğunuzun hangi okula kaydının yapıldığını öğrenme ekranına veya MEB e-okul öğrenci giriş sistemi sayfasına haber7.com'dan ulaşabilirsiniz..

İlkokul ve ortaokul 1.sınıf kayıtları ÖĞREN! - Çocuğunuzun okul kaydını hemen öğrenebilirsiniz!
İlkokul ve ortaokul 1.sınıf kayıtları ÖĞREN! - Çocuğunuzun okul kaydını hemen öğrenebilirsiniz!
GİRİŞ 21.09.2016 16:26 GÜNCELLEME 21.09.2016 16:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İlkokul ve ortaokul kayıtları sorgulama ve sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz..

 *Ülkemizde 3.5 milyona yakın ilköğretim 1.sınıf ile ortaöğretim 1 sınıf öğrencinin okul kayıtlarının yapıldığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

İlkokul ve Ortaokul 1 sınıfa başlayacak çocuğunuzun hangi okula kaydının yapıldığını öğrenme ekranına veya MEB e-okul öğrenci giriş sistemi sayfası haber7.com'da

Sizde çocuğunuzun kaydının hangi okula yapıldığını merak ediyorsanız . Hemen aşağıdaki bağlantı sayfasından öğrenebilirsiniz.

İLKOKUL VE ORTAOKUL 1. SINIF KAYITLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

3.5 MİLYON ÖĞRENCİNİN OKUL KAYDI YAPILDI

Türkiye'de ilkokula ve ortaokula başlayacak olanların kayıt bilgileri nasıl öğrenilecek?. MEB ilköğretim ve ortaokul öğrenci kayıt sonuçları açıklandı mı? MEB e-okul öğrenci kayıtları açıklandı. 1 milyon 335 bin 721 çocuğun ilkokul 1. sınıflara; 1 milyon 217 bin 737 öğrencinin de ortaokul 5. sınıflara kayıt işlemleri tamamlandı. Veliler, çocuklarının kayıt durumunu e-okul sistemi üzerinden öğrenebilir.

Veliler, ilkokul ve ortaokul 1. sınıfına başlayacak olan çocuklarının hangi okullara kayıtlarının yapıldığını Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş ekranından çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için bütün resmi ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmi ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları; öğrencilerin MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapıldı. Bu yolla, mecburi ilköğretim çağına giren (2008 doğumlulardan geçen yıl kayıt yaptırmayanların tamamı ve 2009 Ocak-Şubat-Mart doğumlular) 1 milyon 335 bin 721 çocuk ilkokul 1. sınıflara; 1 milyon 217 bin 737 öğrenci de ortaokul 5. sınıflara kayıt edildi.

Veliler,  Bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş ekranından çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek.

Doğum tarihleri 2009 Nisan-Eylül aylarında bulunan ve dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da ikametgahlarına en uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerin, okula yazılı istekte bulunmaları, okula kesin kayıtları için yeterli olacak.

ADIM ADIM İLKOKUL VE ORTAOKUL 1. SINIF KAYITLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

İlkokul 1. sınıf kayıt sonuçları e-okul.meb.gov.tr'den açıklandı. İlkokul 1. sınıf kayıt sorgulama 2016 ile çocuğunuzun hangi okulda eğitim alacağını ve hangi öğretmenin sınıfından eğitim göreceğini öğrenebilirsiniz. Velilerin çocuğum hangi ilkokula başlayacak sorusunun yanıtı belli oldu. İlkokul 1. sınıf kayıt sonuçları e-okul.meb.gov.tr'de.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne veliler öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarası ile giriş yapabilirler. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde öğrencinin en son not durumu ve en son devamsızlık tablosu takibi kolaylıkla yapılabilir.

 E-OKUL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır.

e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin ve okul bilgilerinin çok daha etkin ve merkezi bir sistemde yönetimi, girişi ve düzenlemesi gibi işlemleri daha pratik şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanırken E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise çocuğunuz ile ilgili olan güncel eğitim bilgilerine pratik şekilde ulaşabilmenize yardımcı oluyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde hatasız ve güncel olarak düzenlenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital ortamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi, internet dünyasında bulunan E-Okul internet sayfasında öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapılabiliyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri öğretmen ve idarecilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen 'kullanıcı adı' ve 'şifre' bilgilerini girerek yapılabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte idareciler okula dair öğrenci dosyası girişi, düzenlemesi ve güncellemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, nakil kaydı işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları, haftalık ders programı hazırlığı ve derslere giren öğretmen bilgisi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları ve performans notları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

KAYNAK: EĞİTİMTERCİHİCOM
YORUMLAR 8
  • Damla kurukafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Notlari
    Cevapla
  • Semih bahçe 6 yıl önce Şikayet Et
    İst esenyurt
    Cevapla
  • osman kemer 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğun ilkokul birinci sınıf kaydı okul numarası bilinmeden internetten nasıl öğrenilecek? Bilen birisi tarif ederse müteşekkir olacağım. Hepinize iyi bayramlar...
    Cevapla
  • Adige 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocugumun kaydı e okulda çıkıyor okula gidiyoruz kayıt yapmıyorlar bu ne çelişki
    Cevapla
  • Ferhat ekin 7 yıl önce Şikayet Et
    Okul kaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi