Kapatılan üniversitelerin öğrencileri dikkat!

Darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf üniversiteleri öğrencilerinin tercihleri 23-26 Ağustos tarihlerinde alınacak .

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri dikkat!
Kapatılan üniversitelerin öğrencileri dikkat!
GİRİŞ 18.08.2016 18:29 GÜNCELLEME 18.08.2016 18:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin  ardından kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan vakıf üniversiteleri  öğrencilerinin tercihleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından  23-26 Ağustos tarihlerinde alınacak. 
 
Buna göre, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının önlisans ve  lisans programlarından mezun olanlar ile halen kayıtlı öğrencilere ilişkin belge  ve kayıtlar, koordinatör üniversiteye aktarılacak.
 
 Bu üniversitelerdeki, tüm önlisans ve lisans öğrencilerinin, özel  yetenek sınavıyla kayıt yaptıranlar dahil, kapatılan üniversitelere kayıt  yaptırdıkları yıldaki ÖSYS/DGS puanlarıyla kayıt yaptırdıkları yılda diğer  yükseköğretim kurumlarının aynı adı taşıyan programlarının taban puanları esas  alınarak, tercihleri doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, ÖSYM tarafından merkezi  olarak yerleştirilecek.
 
Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki kayıtlı önlisans ve  lisans öğrencilerinin ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilme işlemleri  aşamasında öğrencilikle ilgili işlemlerinin kesintiye uğramaması için  Yükseköğretim Kurulu tarafından YÖKSİS Veri Tabanı'nda koordinatör  üniversitelerine, yerleştirme işlemlerinin tamamlamasını müteakiben de  yerleştikleri yükseköğretim kurumuna aktarılacak.
 
Öğrencilerin tercih işlemlerinde kayıtlı oldukları programla aynı  isimdeki (bazı programlar için eşdeğer isimler) programları tercih edebilecek.  Öğretim dili yabancı dil olan programlardaki öğrencilerin aynı isimdeki (bazı  programlar için eşdeğer isimler) öğretim dili Türkçe programları da, öğretim dili  Türkçe olan programlardaki öğrencilerin aynı isimli öğretim dili yabancı dil olan  programları da tercih edebilecek.

YORUMLAR 2
  • Mahmut veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu öğrencileri ve ailelerini perişan etmek doğru mu. Bu öğrenciler aynı üniversitede üniversitenin yönetim ve eğitim kadrosu değişrek ve devletleştirilerek eğitim öğretimine devam ettirilebilirdi. ve hiç kimse de bu sıkıntıları yaşamazdı. olanlardan bu çocuklar sorumlu tutulmamalıydı.
    Cevapla
  • turan 7 yıl önce Şikayet Et
    göndermeseydin çocuğunu özele o zaman devlet okuluna girseydi yüksek puan alıp.Asıl eşitlik şimdi oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!