KYK yurt sonuçları açıklandı

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açılacak? Üniversite kayıtlarını yaptıran binlerce öğrenci bu sorunun yanıtını arıyor.

KYK yurt sonuçları açıklandı
KYK yurt sonuçları açıklandı
GİRİŞ 03.09.2016 08:57 GÜNCELLEME 03.09.2016 18:02
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

02 Eylül cuma günü itibariyle KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı 

2016 KYK YURT SONUÇLARINI ÖĞRENME EKRANI - TIKLA

KYK yurt kesin kayıtta istenilen belgeler 

- % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
 
- 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
 
- Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
 
- 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
 
- Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
 
- Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

2016-kyk-sonuçları

KYK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

16-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilk kez üniversiteye yerleşen öğrencilerin ve ara sınıf öğrencilerinin (normal öğrenim süresinde eğitimini tamamlayamayanlar dahil) yurt başvuruları alınmıştır. Başvuru işlemlerinin ardından değerlendirme süreci başlamıştır. Yerleştirme işlemleri, başvuruların ilgili kamu kurumları aracılığıyla incelenmesinin ardından gerçekleştirilecek ve en kısa sürede http://yurtkur.gsb.gov.tr internet sitemiz üzerinden ilan edilecektir.

KYK YURTLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak,

Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir kolu veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç; öğrencinin ailesinin yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi.

Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmamak,

Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” almamış olmak,

Yabancı Uyruklu öğrenciler için emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermek,

Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışmaması veya sürekli geliri olmaması,

Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması,

e-Devlet şifresi nasıl alınır? / Tıkla Öğren

ADAYLAR E KAYIT YAPABİLECEKLER

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler Eylül 2016 tarihleri arasında e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden kayıtlarını yapabilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecekler. E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. E-kayıt yaptıran öğrencelerin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek kalmayacak.

YURT ÜCRETLERİ

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılır. Bir ay 30 gün üzerinden hesap edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00’a kadar banka aracılığıyla ödenir. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenir.

BURS VE ÖĞRENİM KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen Eylül, Ekim veya Kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

2016 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2016 - 2017 eğitim yılında KYK'dan burs almaya hak kazanan yükseklisans öğrencilerine aylık burs ödemesi 400 tl olarak verilecek..330 tl olan burs ödemeleri bu yıl enflasyon oranından daha fazla artırılarak 400 tl ye çıkarıldı.yani burs almaya hak kazanan öğrenciler 2016 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs alacak.

KYK'DAN 15 TEMMUZ SERGİSİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelindeki 600’den fazla yurdu şanlı al bayrağımızla donatan, tüm personeliyle 81 ilde vatan nöbetlerine katılan ve aziz milletin nöbetine destek olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, şimdi de 81 ilde “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açıyor. 

İLK KAYIT ÜCRETLERİ ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN ÖDENECEK

Sonuçların ilan edilmesinin ardından asil listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan E-ÖDEMEekranından ilk kayıt ücretini ödeyeceklerdir. 

üniversiteler-ne-zaman-açılacak

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR 32
  • Zubeyde 7 yıl önce Şikayet Et
    Aciklandi galiba
    Cevapla
  • ömür 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten açıklansın artık şunlar ya ne yapacağımızı bilelim özel yurtlar hep doldu kalacaz dışarda
    Cevapla
  • kadir batiray 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ders secımlerını unutmayın ben daha yapamadım ama bakalım halledecem ınsallah 5 9 eylul arası baslayıp bıtıyor bılgınıze mutlaka yapın okul bosa kazanmıs olmayın
    Cevapla
  • fatma 7 yıl önce Şikayet Et
    ya artık açıklasın yeterr bekledigimiz
    Cevapla
  • yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    muhsin kardeş amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı