2016 LYS Ek tercih sonuç EKRANI! - ÖSYM Ek tercih sonuçlarını açıkladı!

2016 LYS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 'ÖSYM' , Ek tercih ücretleri nasıl ödenir? sorularına istinaden Ek yerleştirme sonuç ekranı haber7.com'da. Onbinlerce adayın merakla beklediği ÖSYM ek tercih sonuçları ve Ek tercih ücret işlemleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 2016 LYS Ek tercih sonuç EKRANI! - ÖSYM Ek tercih sonuçlarını açıkladı!
2016 LYS Ek tercih sonuç EKRANI! - ÖSYM Ek tercih sonuçlarını açıkladı!
GİRİŞ 10.09.2016 15:05 GÜNCELLEME 10.09.2016 15:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Onbinlerce adayın merakla beklediği LYS ek tercih sonuçları yani Ek yerleştirme sonuç ekranı ve Ek tercih ücret işlemleri hakkındaki tüö güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemlerini yapan binlerce aday, sonuçların açıklanacağı tarihi heyecanla bekliyor. YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri bugün sona eriyor.  Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. ÖSYM ek tercih işlemleri tercih işlemleri bittikten sonra yani 30 Ağustos Pazartesi gününden sonra 1 hafta içerisinde açıklanacak.

2016-2017 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve/veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

LYS EK TERCİH SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLA

EK TERCİH ÜCRETLERİ NASIL ÖDENİR?

(Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM
cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.) Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler. Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaylardan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılır, yerleştirme işlemine alınmaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılır. Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilir.

EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği ek yerleştirme kayıtları 06 Eylül salı günü başlayacak ve 09 Eylül cuma günü sona erecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

EK TERCİHLER SONA ERİYOR

İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar ikinci tercih işlemleri için 26 Ağustos tarihinde kayıtlara başladı. Bugün (30 Ağustos Salı) ÖSYM ek tercih işlemleri 23:59'da sona ereceği bildirildi. ÖSYM merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 678 bin 228 kontenjandan 644 bin 228'i dolarken, 34 bin 468 kontenjan boş kaldı. Bu tercihler sonucunda adaylar boş kontenjanlara göre yerleşecekler.

 

 

YORUMLAR 3
  • eylem 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak acaba...
    Cevapla
  • sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Ek yerlestirme sonuçları en genç 4 eylül de açıklanabilir mi???
    Cevapla
  • Irem 7 yıl önce Şikayet Et
    En gec 5 Eylul
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!