Çocuk Filozoflar Akademisi kayıtları başladı

24 Eylül’de yeni eğitim dönemine merhaba diyecek olan Çocuk Filozoflar Akademisi’ne kayıtlar başladı.

Çocuk Filozoflar Akademisi kayıtları başladı
Çocuk Filozoflar Akademisi kayıtları başladı
GİRİŞ 08.09.2016 10:45 GÜNCELLEME 08.09.2016 10:45

Çocukları belli bir entelektüel seviyeye getirip her alanda bilgi sahibi olmalarını sağlayan ve kendi ilgi alanlarını bulmalarında kılavuzluk yapan Çocuk Filozoflar Akademisi’nin yeni dönem kayıtları sürüyor.

Çocuk Filozoflar Akademisi Kurucusu ve Eğitim Koordinatörü Tuğba Döner, 24 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim dönemi için kayıtlarının devam ettiğini belirtti. 1 yılı geride bıraktıklarını ve ikinci eğitim dönemine başlayacaklarını kaydeden Döner, şu ana kadar gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını vurguladı. Verdikleri hizmet ile Türkiye’deki bir boşluğu doldurduklarını ifade eden Döner, farkındalığı yüksek mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirdiklerinin altını çizdi

Çocuklara kapıların anahtarı veriyor

Çocuk Filozoflar Akademisi olarak çocuklara birçok kapıyı açtıklarını söyleyen Tuğba Döner, “Çocuğa bir kapı açarsanız o kapıdan yürümek zorunda hisseder kendini, iki kapı açarsanız ikisinden birini seçmek zorunda kalır. Biz bu sınırı ve zorunluluğu ortadan kaldırıyor ve çocuğa birçok kapının anahtarını veriyoruz. Birkaç alanla sınırlı tutmayıp her alanı gösterme ve öğretme yoluna gidiyoruz. Çocuklara her dalı öğretip bilmesini sağlayıp ileriki hayatı için seçimi ona bırakıyoruz. Öncelik çocuğun kendi seçimini engin bir skala içinden keşfederek belirlemesidir. Bu aşamadan sonra ise çocuk belirlediği ilgi alanlarında programlandırılmış üst bir eğitim almalıdır” dedi.

Program yedi ayrı modülden oluşuyor

Programlarının; Zaman Yönetimi, Sosyal Beceriler, Entelektüel Bilgi, Fiziksel Farkındalık, Analitik Eleştirel Düşünme, Kendini Tanıma, Ergenlik ve Çatışma olmak üzere yedi ayrı modülden meydana geldiğini kaydeden Tuğba Döner, programların konusunda uzman kişiler tarafından hazırlandığını vurguladı. Eğitimlerin de yine alanında uzman, pedagojik formasyonu almış kişiler tarafından verildiğini ifade eden Döner, “Çocuğun ömür boyu faydalanabileceği bilgiler içeren her modülde de mekan ve eğitimci değiştiriliyor. Böylelikle de eğitim eğlenceli hale getirilerek çocukların sıkılmadan öğrenmeleri sağlanıyor Akademide; çocukların yaş ve gelişim basamakları göz önünde bulundurularak 10 kişilik gruplar halinde 4-7, 7-10 ve 10-12 yaş olmak üzere okul öncesi ve okul dönemi öğrencilerine eğitimler veriliyor. Dört aşamalı kur sisteminden oluşan Akademide, her kur sonunda da değerlendirme yapılarak diğer kura geçiş yeterliliği ölçümleniyor. Her seviyenin sonunda ise yapılan eğitimci gözlemleri, arşiv kayıtları ve değerlendirme sonucunda da kura ait sertifika veriliyor” diye konuştu.

Tanıtım seminerleri sürüyor

Çocuk Filozoflar Akademisi’nin verdiği hizmet ile ilgili detaylı bilgilendirme yapmak için tanıtım seminerleri de düzenlediklerini bildiren Tuğba Döner, tanıtım seminerleriyle velilerin sorularını yanıtladıklarını söyledi.  Seminerlerden ilkinin 7 Eylül’de yapıldığını hatırlatan Döner, ikinci seminerin 10 Eylül’de üçüncü seminerin ise 21 Eylül’de Çocuk Filozoflar Akademisi’nin Nişantaşı’ndaki merkezinde saat 18.30’da yapılacağını açıkladı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı