Halk Üniversitesinde yeni dönem kayıtları başladı

İSMEK’te 2016-2017 eğitim dönemi kayıtları başladı.

Halk Üniversitesinde yeni dönem kayıtları başladı
Halk Üniversitesinde yeni dönem kayıtları başladı
GİRİŞ 14.09.2016 12:55 GÜNCELLEME 14.09.2016 12:55

Yeni dönemde 235 kurs merkezinde 540 branşta eğitim verecek olan İSMEK’in ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden yararlanmak isteyenlerin www.ismek.istanbul adresi üzerinden online kayıt yaptırması gerekiyor.

Kayıtlar başladıktan bu yana geçen üç gün içerisinde 134 bin 560 İstanbullu İSMEK’ten eğitim almak için başvuruda bulundu. Bu sayının ileriki günlerde daha da artması bekleniyor.

Dünyanın en büyük halk üniversitesi olarak nitelendirilen İSMEK’te 2016-2017 eğitim dönemi kayıtları başladı. Yeni dönemde 235 kurs merkezinde, tam 540 branşta eğitim verecek olan İSMEK’in ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden yararlanmak isteyen İstanbulluların, www.ismek.istanbul adresi üzerinden online kayıt yaptırması gerekiyor. İnternet üzerinden online yapılan bu işlem, ön kayıt olarak kabul edilirken, öğrencilerin daha sonra eğitim almak istedikleri İSMEK kurs merkezine kimlik fotokopileriyle birlikte gelerek şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

Online Ön Kayıt İçin Ne Yapmalı?

İstanbullular, İSMEK çatısı altında, 540 branştan herhangi birinden eğitim almak için İSMEK’in resmi web adresine girdiklerinde iki seçenekle karşılaşıyor. İlk seçenekte web sitemizde eğitimlerimizi inceleme fırsatı bulan öğrenci adayları, ikinci seçenekte ise doğrudan kayıt işlemini ilgili alanları doldurduktan sonra gerçekleştirebiliyor. İnternet erişimi olmayan İstanbullular ise kendilerine en yakın bir İSMEK kurs merkezine nüfus cüzdanı fotokopileri ile şahsen giderek kayıt işlemlerini yaptırabiliyor.

İSMEK’te Pek Çok Yenilik Var

İSMEK yeni eğitim dönemine bu yıl da pek çok yenilikle giriyor. İSMEK, meslek edinmek isteyen İstanbullular için çok önemli merkezlerini bu eğitim döneminde faaliyete geçiriyor. Fırıncılık ve pastacılık alanında meslek edinmek veya bu alanda kariyer yapmak isteyenler için Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, yiyecek-içecek sektöründe meslek edinmek veya bu alanda kendisini geliştirmek isteyenler için de Mutfak Sanatları Okulu yeni dönemde eğitim vermeye başlıyor.

Branş sayısını bu yıl 540’a ulaştıran İSMEK’te pek çok önemli branşta eğitimler verilecek. Bilişim Teknolojileri alanındaki “App Inventor ile Android Mobil Uygulama Geliştirme”, “iOS ile Mobil Programlama” ve “Ardunio ile Robotik Programlama”, El Sanatları alanındaki “Kâğıt Çiçek Yapımı (Quilling)”, “Bebek Yapımı”, Grafik ve Fotoğraf alanındaki “Story Board (Görsel Senaryo Hazırlama”, “Televizyon Grafiği”, “Reklam Tasarım-2”, Güzellik ve Cilt Bakımı alanındaki “Refleksoloji Masajı” gibi branşların yanı sıra Muhasebe ve Finansman alanında “Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi”, “İnşaat Muhasebesi” ve “Uygulamalı Muhasebe Uzmanlık Eğitimi” branşları, yeni branşlardan sadece birkaçı.

Sanat ve Tasarım Alanında “Modern Hat Uygulama” branşı, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında “Butik Çikolata Hazırlama”, “Türk Mutfağı”, “Dünya Mutfağı”, “Osmanlı Saray Mutfağı” branşları; kendisini geliştirmek, mesleğinde ilerlemek yahut yeni bir meslek edinmek isteyen İstanbul halkının ilgisine sunulan yeni branşlarılar arasında yer alıyor.

İlk Dört Günde 134 Bini Aşkın Başvuru Yapıldı

İSMEK’te verilen ücretsiz eğitimler için başlayan kayıtlar büyük ilgi görüyor. İlk üç günde tam 134 bin 560 kişi İSMEK eğitimlerinden yararlanabilmek için başvuruda bulundu.  İSMEK’ten eğitim almak isteyen İstanbulluların,  kontenjanlar dolmadan kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Bugüne kadar 2 milyon 300 binin üzerinde mezun veren İSMEK’te herkes mutlaka kendisine göre bir branş bulabilecek. İstanbullular; bilişim teknolojilerinden el sanatlarına, müzikten giyim teknolojilerine, yiyecek-içecekten güzellik ve cilt bakımına, bahçecilikten perakende ve pazarlamaya, gıda teknolojisinden kuyumculuğa, yabancı dil eğitimlerine kadar tam 35 ana alanda kendilerini geliştirebilecekleri bir branşı tercih etme imkânına sahip olacak.

Geçen dönem İSMEK’e 500 bin’ in üzerinde başvuru gerçekleşmiş ve 236 bin kişi ismek eğitimlerinden yararlanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı