KYK burs başvuru ekranı 'Tıkla Başvur' - '2016-2017 Başbakanlık Bursu'

Üniversiteye kayıt yaptıran yüzbinlerce öğrencinin şu sıralar en çok merak ettiği 2016-2017 eğitim dönemi KYK burs başvuruları başladı mı yada ne zaman başlayacak? sorusu yanıt buldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç KYK burs başvurularının başladığını duyurdu. İşte tüm ayrıntılar haber7.com'da..

KYK burs başvuru ekranı 'Tıkla Başvur' - '2016-2017 Başbakanlık Bursu'
KYK burs başvuru ekranı 'Tıkla Başvur' - '2016-2017 Başbakanlık Bursu'
GİRİŞ 05.10.2016 09:14 GÜNCELLEME 05.10.2016 09:15

KYK burs başvuruları ile ilgili tüm güncel ve yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

Üniversiteye yeni başlayan ve ara sınıflarda okuyan öğrenciler için "KYK kredi ve burs başvurusu" başladı. Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağtay Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtti.

BAŞVURULAR 12 EKİM'DE SONA ERİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da burs ve kredi için, yurt içinde ve KKTC'de okuyanların, diğer yabancı ülkelerde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin "e-Devlet" üzerinden veya"kyk.gsb.gov.tr" adresinden başvuru yapabileceği ifade edildi. Açıklamada, başvuruların, 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona ereceği kaydedildi.

KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,
- Lisans öğrencileri,
-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),
-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,
öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR? 2016 

KYK burs başvurusu yapan ve KYK öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2017 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu