DGS sınav açıkladı! 2016 DGS sınav sonucu öğrenme sayfası

Milyonlarca üniversite öğrencisi gözünü 2016 DGS sınav sonucuna çevirdi. Peki DGS sınav sonucu açıklandı mı? İşte DGS sınavıyla ilgili tüm gelişmeler

DGS sınav açıkladı! 2016 DGS sınav sonucu öğrenme sayfası
DGS sınav açıkladı! 2016 DGS sınav sonucu öğrenme sayfası
GİRİŞ 24.09.2016 09:07 GÜNCELLEME 24.09.2016 09:07
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler gözünü DGS sınav sonucuna çevirdi. 24 Eylül cuma günü itibariyle DGS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr ile aynı anda haber7.com'da yayınlandı. İşte DGS sınav sonucu ile ilgili tüm detaylar

DGS SINAV SONUCUNU ÖĞRENME EKRANI

DGS sonuçları bugün açıklanıyor DGS sınav sonuç sorgu ekranı ÖSYM sayfasından anında öğrenmeniz mümkün. Dün resmi olarak yapılan açıklamaya göre 2016 Dikey geçiş sınav sonucunun bugün açıklanması bekleniyor. ÖSYM'den açıklanacağı saat ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi 1 ayı geçen sınavın sonuçları için öğrenciler isyanda...

AÖF DGS KAYDI NASIL YAPILIR? TIKLA ÖĞREN

dgs,sonuç-öğren

DGS SONUÇLARI NEDEN GEÇ AÇIKLANIYOR?

Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen açıklanmayan Dikey Geçiş sınav sonuçları hakkında YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre;

DGS sonuçlarının, ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciktiği söylendi. Buna göre DGS sonuçları 23 Eylül Cuma gününün açıklanacağı belirtildi. Sonuçlar açıklandığı anbean haberimizin içerisine eklenecektir.

DGS sınavı iptal mı olacak?

DGS'de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak."

Önlisans mezunların yerleştirme zamanında en çok neye dikkat etmeli?

-Üniversite öğrencileri, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce tekrar tekrar gözden geçirmelidir.

-Şartlara uygun olmayan programlar kesinlikle tercih edilmemeli.

-Şartların kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.

-Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

-Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilir.

-Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih listesi çıktısı alınmalı ve saklanmalı.

DGS TERCİHLERİ

DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu kezde tercih işlemlerini yapmak için ter dökecekler. Aldıkları puana göre okul tercihi yapacak olan adaylar ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında yapması gereken işlemler şöyle, Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. 

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. 

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

YORUMLAR 16
  • Gulcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Telefonu acip kapatmaktan bi hal oldm ya ne zaman aciklanacak bu sinav bir ay degil sanki bi sene gecti e yeter artik...
    Cevapla
  • hayırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ama bekliyoruz
    Cevapla
  • Meyra 7 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu gecikme ösym nedir artık yeter içinizden biri çıkıyor cumaya açıklanacak diyor ama ösym sitesinde dgs ye ait hıc bısey yok aksine dgs dışında bütün yerleştirme sınav duyuru ne varsa var ama dgs yok bu kadar mı geri bi teknoloji kullanıyor koskoca ösym bi silgi tozu mu sebep gerçekten artık açıklayın da kazandık mı noldu yerlesecek miyiz bilelim ya
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM'nin dağıttığı dustfree (tozsuz) silgilerin kullanıldığı bir sınavın gecikmesinin gerekçesi silgi tozları mı gerçekten?
    Cevapla
  • DGS 7 yıl önce Şikayet Et
    Açıklanmıycak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti