“Engelliler Sarayı yeni eğitim sezonuna hazır”

2011 yılında hizmete sunulan ve Avrupa’da az sayıda benzeri olan Engelliler Sarayı, 03 Ekim 2016 tarihinde başlayacak yeni eğitim dönemini heyecanla bekliyor.

“Engelliler Sarayı yeni eğitim sezonuna hazır”
“Engelliler Sarayı yeni eğitim sezonuna hazır”
GİRİŞ 27.09.2016 15:08 GÜNCELLEME 27.09.2016 15:08

Dalında uzman 29 eğitimci ve 75 personelin hizmet sunduğu Engelliler Sarayı’nda mesleki kursların yanı sıra terapi eğitimi de veriliyor. 37 branşta eğitim alacak olan engelliler ile yakınları hem meslek öğrenecek hem de iş sahibi olacak. 

Dezavantajlı ilçe sakinlerinin sosyal yaşama katılımı ve meslek öğrenip iş sahibi olması amacıyla hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, yeni eğitim dönemine 03 Ekim 2016 tarihinde başlayacak. 

Kursiyerler 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, resim,  kek ve pasta yapımı, müzik eğitiminin de aralarında bulunduğu 37 farklı branşta eğitim alacak. Bunun yanı sıra engelliler, spor salonundan da yararlanacak. Toplam 1200 öğrencinin eğitim aldığı Merkez’de, kursiyerler Bağcılar Belediyesi’ne ait özel araçlarla evinden alınıyor, kurs bitiminde de tekrar evlerine bırakılıyor. 

“29 EĞİTİMCİ İLE 75 PERSONEL HİZMET VERİYOR”

Engelliler Sarayı’nda dalında uzman 29 eğitimci ve 75 personel hizmet veriyor. Kursiyerler, mesleki kursların yanı sıra terapi eğitimi de alıyor. Uzman dalgıçlar eşliğinde suya dalış eğitiminin de verildiği Merkez’de, fiziksel engele göre kursiyerlere hidroterapide bulunuluyor. Sosyal ve kültürel programlar kapsamında da fuarlarla birlikte tarihi ve turistik yerler ziyaret ediliyor, sportif etkinlikler düzenleniyor.

Bu dönemde yine Bağcılar Belediyesi’nin İŞKUR ile ortaklaşa haftanın bir günü düzenlediği programlarda işverenler ile iş arayanlar bir araya getirilecek. Bu toplantılarda firmaların insan kaynakları yöneticileri aradıkları özelliklere uygun kursiyerleri yakından tanıma imkanı buluyorlar Görüşmeler sonucunda engelliler ile engelli yakını kursiyerler iş sahibi oluyor. Gündüz Bakımevi’nde de toplam 37 engelli öğrenciye hizmet veriliyor. 

“EKPSS KURSU”

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanan engellilere yönelik kurslar düzenlenecek. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) Hazırlık Kursu toplam 10 sınıfta veriliyor. Kursiyerlerin kaynak kitapları da yine Bağcılar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Kursiyerlere EKPSS ile ilgili danışmanlık hizmeti de veriliyor. 

“KEKEMELİKTEN KURTULUYORLAR”

Engelliler Sarayı’nda bir ilk olarak hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu da yine eğitimine devam edecek. 3 aylık bir süreç sonrası 5 yaşından 60 yaşına kadar kekeme olan 2 bin ilçe sakini sağlığına kavuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı