Cumhurbaşkanı LYS şampiyonlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 ÖSYM sınavında LYS Türkiye Birincisi olan öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı LYS şampiyonlarını kabul etti
Cumhurbaşkanı LYS şampiyonlarını kabul etti
GİRİŞ 13.10.2016 11:35 GÜNCELLEME 13.10.2016 11:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 LYS sınavında MF3 puan türünde Türkiye 1’incisi olan İbrahim Ethem Hamamcı ve MF1 ve MF4 puan türlerinde Türkiye 2’ncisi olan Ömer Faruk Sevim’i aileleri ile birlikte kabul etti.

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni kazanan şampiyon öğrencileri tebrik eden Erdoğan, öğrencilerin ilerideki kariyer hedeflerini dinledi. Aileleri ile birlikte ağırladığı öğrencilere kendisinin kaleme aldığı “Küresel Barış Vizyonu” kitabını imzalayıp veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Osmanlı tarihine ilişkin bir kitap, tablet, kravattan oluşan hediyeler takdim etti.

Ziyarette öğrencilere Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Öztürk de eşlik etti. Rektör Aydın, Medipol’ün tıp ve mühendislik öğrencilerine tam burslu bir şekilde eğitim verdiğini ve bunu bir misyon olarak sürdürdüğünü belirtirken, Prof. Öztürk ise aynı zamanda müdürlüğünü yaptığı REMER Araştırma Merkezi’ne dair bir sunum yaptı.

İBRAHİM ETHEM HAMAMCI
1998 yılında Malatya’da doğan Hamamcı İlkokulu Rahmi Akıncı İlköğretim Okulunda (Malatya) tamamladı. Malatya Fen Lisesinden mezun olan Hamamcı’nın 2 kız kardeşi var ve ailesi Malatya’da yaşıyor. Hamamcı, 2016 LYS Sınavında MF3 Puan türünde Türkiye 1.si olarak İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesine yerleşti.

ÖMER FARUK SEVİM
1998 yılında Trabzon’da doğan Sevim, Bener Cordan İlköğretim Okulu’ndan (Trabzon) sonra lise öğrenimini ise İzmir Özel Bornova Lisesi’nde tamamladı. 2 kız kardeşi olan Sevim’in ailesi İzmir Bornova’da yaşıyor. Sevim, 2016 LYS Sınavında MF1 ve MF4’te Türkiye 2.si olarak İstanbul Medipol Üniversitesi, Uluslararası Tıp Fakültesine yerleşti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!