Bakan Yılmaz: Tüm atamalar mülakatla yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonra yapılacak tüm öğretmen atamalarının mülakatla yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 16.10.2016 11:17 GÜNCELLEME 16.10.2016 14:23
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı.

Öğretmen atamaları için en doğru usulün mülakat yöntemi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen, Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Dolayısıyla öğretmenin niteliğini arttırmalıyız. Daha önce KPSS'den en yüksek puanı alan atanıyordu. Peki bu doğru bir atama usulü müdür? Geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenler için doğru bir yöntem değildir. Bundan sonra bütün öğretmenler mülakatla alınacak.Öğretmenlere her yıl sözleşme yapılacak. 4 yılın sonunda performansı yeterliyse kadroya alacağız." dedi.

ÖĞRETMENLERE SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE PUAN VERİLMİYOR

Öğretmen mülakatlarında siyasi soruların sorulduğu iddialarına da değinen Bakan Yılmaz, "Kardeşimiz dahi olsa bu işi başaramıyorsa işi teslim edemeyiz. En nitelikli insanları almak ve başarılı olmak en önemli unsurumuzdur. Öğretmen adaylarının siyasi görüşü dikkate alınarak puan verilmiyor. Bu soruların sorulduğu iddia ediliyor ama bunlar  havuzumuzda kesinlikle yok. " dedi.

3 BİN 392 İTİRAZ GELDİ

18 ilde 300 komisyon ve bine yakın görevli ile mülakatlar yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, 53.000 kişinin mülakata alındığını ve  sadece 3.392 kişini itiraz ettiğini açıkladı. Yılmaz, 17 kişinin yapılan maddi hatandan dolayı itirazının kabul edildiğini söyledi.

YORUMLAR 93
  • EMRE 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın eski bir açıklamasına göre; kişi çok iyi anlıyor ama anlatamıyor bu yüzden mülakat yapıyoruz diyor. 10 dakikada o heyecanla insanların ifadesini alıyor tabiri caizse. Yani kişi kpssden 93 alacak ama konuşamayacak anlatamayacak böyle birşeyin olması zor. Tabi o heyecanla oraya milletvekillerini çıkarsanız işleri zor. Ben milletvekillerinin de mülakatla alınması kanaatindeyim..
    Cevapla
  • EMRE 7 yıl önce Şikayet Et
    İlk aşamada kpss puanı ile sıralanarak alınacak aday sayısının 3 katı kadar aday çağırıyorsunuz bunda sıkıntı yok. Ancak ikinci aşamada mülakata çağrılan öğrencileri mülakat puanına göre sıralayarak atama yapmak suretiyle kpss puanını tamamen etkisiz hale getirmeniz hiç adil değil. İkinci aşamada mülakatta 60 puan sınırı geçen kişilerin kpss puanları sıralanarak alım yapılması gerekmektedir. Kpss puanını tamamen etkisiz hale getirip mülakat puanı ile sıralama yapıp atama yapılmasına karşıyım
    Cevapla
  • hülya 7 yıl önce Şikayet Et
    kpss puanlarını nasıl dikkate aldınız barajı 8 puanla geçenle 20 puan geçeni eşit tuttunuz
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    yazılı sınavda 90 da alsa demekki mülakatı geçemeyince görev alamayacak peki bu diploma ne işe yarayacak,yada yazılı sınavda düşük al ama mülakatı geç ne olacak adil oldumu.
    Cevapla
  • HÜLYA 7 yıl önce Şikayet Et
    Mülakat yaparken geçti kaldı şeklinde değerlendirme yapın ama atamalar kpss puanına ve sıralamasına göre olsun. 5 dklık bir değerlendirmeyi bir yılın emeğine tercih edemezsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!