Ortaöğretim KPSS puan hesaplama | Kaç net kaç puan yapar?

KPSS ortaöğretim lise puan hesaplama sistemi 20 Kasım pazar günü yapılan 2016 ortaöreğim KPSS sınavı için adaylar sınav sonucunu heyecanla bekliyor. Milyonlarca adaylarının aklına takılan en önemli soru ise kaç net kaç puan yapar? İşte KPSS puan hesaplama yöntemi

Ortaöğretim KPSS puan hesaplama | Kaç net kaç puan yapar?
Ortaöğretim KPSS puan hesaplama | Kaç net kaç puan yapar?
GİRİŞ 09.12.2016 09:34 GÜNCELLEME 09.12.2016 09:34
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

KPSS'de kaç net kaç puan getirir? 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı bugün ÖSYM tarafından düzenlendi. Adaylar ise KPSS soru ve cevaplarıyla puan hesaplama derdine düştü. İşte KPSS Ortaöğretim güncel puan hesaplama robotu haber7.com'da

KPSS puan hesaplama robotu için tıklayınız

2016 KPSS lise ortaöğretim puan hesaplaması nasıl yapılır? KPSS Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih Vatandaşlık, Güncel Konular soru puanları nasıl hesaplanır? Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak KPSS 2016 güncel puan hesaplamanızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Şu bilgiyi sakın unutmayınız adayların doğru ve yanlış cevapları bilinmeden ÖSYM'nin kendisi de dahil olmak üzere hiç kimse puanı tam olarak hesaplayamaz. Bu sebepten dolayı biz ve bütün diğer siteler de daha önce yapılan sınavların sayısal verilerini kullanarak hesaplama yapıyoruz. Dolayısıyla buradan alacağınız sonuçları sınav puanınızın yaklaşık ve tahmini bir değeri olarak kabul ediniz.

KPSS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

KPSS 2016 ortaöğretim lise bölümü puan hesaplaması nasıl olur? Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz

48 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN
85 NET 90 PUAN

kpss-puan-hesaplama-2016

KPSS ortaöğretim sınavında kaç soru soruldu?

2016 KPSS sınavında toplam 120 soru soruldu. 60 Soru Genel Yetenek ( 30 Soru Türkçe, 30 soru Matematik) 60 Soru Genel Kültür  (27 Soru Tarih, 18 Soru Coğrafya, 9 Soru Vatandaşlık, 6 Soru Güncel Olaylar,)

KPSS Puanı basit şekilde nasıl hesaplanır?

120 sorunun sorulduğu KPSS sınavında adaylar, 60 soru Genel Kültür ve 60 soru Genel Yetenek testi çözecekler. Adayların puan ve başarı sıralamasını yaptıkları netler ve standart sapmalar belirliyor. Sadece yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapmanın önemi göze çarpıyor.  Yıllara göre farklılık gösteren ve başarı ortalamasına bakılan sıtandart sapma ile adaylar +5 -5 puan fazla veya eksik alabiliyor.

Mesela 2016 KPSS Ortaöğretim sınavında ; Genel yetenek testіnde 48 doğru 12 yanlış Genel kültür testinde 40 doğru 20 yanlış yapmış olsun. Bu adayın 2016 yılı KPSS Ortaöğretim puanı 81+-5 puan olabilir.

Peki  KPSS puanınızı nasıl hesaplanabilir?

Genel basіt bir kpss hesaplama sistemі var.  Bu hesaplama; 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek kabaca hesaplanıyor.Elbette standart sapmayıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kabaca yapılan hesap ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilir.

YORUMLAR 41
  • halil kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    50 net kaç puan gelir arkadaşlar
    Cevapla
  • sila 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben de 67 net yaptım sağlık meslek hemşirelik mezunuyum 83 küsür bir puan veriyor sitelerde hesapla yinca. Standart sapma ile bu puan yükselir mi ? Apartman sorusu ve matematik de birçok kişi Sudoku gibi olan soruyu yapamam iş. Bu puan ile Atanma ihtimalim nedir ?
    Cevapla
  • Ahmet Hanzal Tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    67 net yaptım bendde sağlık meslek lisesi okulu tıbbi sekreter bölümü okuyorum lise son sınıf 82 civarı bir puan durumum var atanabilir miyim
    Cevapla
  • Zulfikar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hesaplama yöntemi doğru değil arkadaşlar . haber olsun diye yapmışlar araştırmadan etmeden . bu kadar ucuz habercilik yapmayin!
    Cevapla
  • Artun 7 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar, Ortaöğretim sınav netlerim yaklaşık şu şekilde; Türkçe 27 net, Mat 22 net, Tarih 22 net, Coğ 13 net, anayasa ve güncel 12 net, puan aralığı yaklaşık olarak ne olur ya da atama durumu olabilirmi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!