Köy okulunun 'sıra dışı sınıfı'

İmam hatip ortaokulu öğretmeni Emre Özel, tasarımını, ardından da kendi imkanlarıyla düzenlemesini yaptığı sıra dışı sınıfta öğrencilerinin eğitim almasını sağlıyor.

Köy okulunun 'sıra dışı sınıfı'
Köy okulunun 'sıra dışı sınıfı'
GİRİŞ 21.11.2016 12:41 GÜNCELLEME 21.11.2016 12:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayburt'un Demirözü ilçesi Beşpınar köyündeki Şehit Gürcan Yavuz İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Emre Özel, öğrencilerine, tasarımını ve düzenlemesini kendisinin yaptığı, "galaksi tavan" sisteminin de yer aldığı sıra dışı sınıfta eğitim veriyor.

Ankara'da doğup büyüyen Emre Özel'in ilk görev yeri Beşpınar köyü, kent merkezine 47, Demirözü ilçesine ise 17 kilometre uzaklıkta. Beşpınar köyünde taşımalı eğitim veren tek katlı Şehit Gürcan Yavuz İmam Hatip Ortaokulunun 5 dersliği ve 65 öğrencisi bulunuyor. Emre Özel'den başka okulda 5 öğretmen görev yapıyor.

Özel'in okulda oluşturduğu sıra dışı sınıfta öğrenciler "yaşayarak ve dokunarak" öğrenme fırsatı buluyor. "Galaksi tavan" adı verilen uygulamayla da çocuklar kafalarını kaldırdığında güneş sistemindeki gezegenleri ve yıldızları görebiliyor.

Emre Özel, görevine ilk başladığı andan itibaren öğrencilerine hep daha faydalı olmak için çalıştığını söyledi.

Köy şartlarının bazı zorluklar getirdiğini ancak bunları hiçbir zaman bahane olarak görmediğini anlatan Özel, bir öğretmen için öğrencilerinin gözlerindeki, yüzlerindeki mutluluk ifadesinin her şeyin üstünde bulunduğunu kaydetti.

Kafasında her zaman "Zil çalar çalmaz öğrenciler neden okuldan koşarak evlerine giderler?" sorusunun olduğunu dile getiren Özel, "Bu soruyla hep kendimi meşgul ediyordum. Okulun donanımsal durumu, betonsu görünümünün aslında çok da cazip gelmediğini, öğrencileri o kadar okula bağlamayacağını düşündüm." diye konuştu. 

Zil çalınca öğrencileri okula koşsun istedi

Okulun öğrencilere sıcak gelmeyen dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak için arayışa girdiğini bildiren Özel, çocukları okula bağlayacak bir merkez tasarlamak istediğini vurguladı.

Çalışmalarına öğrencilerin de destek verdiğini bildiren Özel, "Sınıftaki tüm materyalleri tamamen öz kaynaklarımızla, kendimiz ürettik. Öğrencilerimin hepsinin burada emeği, parmak izleri var. Güzel bir eser bırakmaya çalıştık. Umarım yararlı olabilmişizdir. Umarım öğrencilerimi, zil çaldığında okuldan eve koşturan değil de evden okula doğru koşan öğrenciler olarak hazırlayabilmişimdir." değerlendirmesinde bulundu.

Sınıfta güneş sistemi

Birçok kişinin güneş sistemini tam bilmediğine işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Dedim ki bir bir aydınlatma sistemi yapacağız. Hem ucuz olacak hem de bize eğitsel açıdan katkısı bulunacak. Sınıfta 'galaksi tavan' adını verdiğimiz tavanımız var. Burada da tamamen güneş sistemini uygulamaya çalıştık. Kendi imalatımız. Yani çocuklar kafalarını kaldırdığında hem güneş sistemini hem etrafında sürekli gezen gezegenleri hem de uzaya nasıl gidileceğini tasvir eden uzay aracını ve yıldızları görebiliyor. Tamamen yeni nesil aydınlatma.

Buradaki lambalar dört floresanın tükettiği elektrikten daha az maliyetle elektrik tüketiyorlar. Yani eğitimin ışığıyla aydınlanıyoruz diyoruz biz buna." 

YORUMLAR 2
  • Demet 7 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Öğretmenimiz Emre ÖZEL Beyi en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Böyle bir hizmeti benim memleketimde vermesi çok gurur verici çıktığın yolda ALLAH yardımcın olsun yazacak çokkkk sözler var ne kadar teşekkür etsek azdır.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir fikir. özellikle tavan fikri mükemmel. keşke evlerdeki çocuk odalarında da aynı sistemi yapabilsek. en azından çocuklar uyurken derin hayallere dalarak uyurlar. belki de yeni ali kuşçular, farabiler, ibni sinalar böyle çıkacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!