KPSS ortaöğretim memurluk sınav sonucu açıklandı!

20 Kasım ortaöğretim KPSS sınav sonucu açıklandı Milyonlarca memur adayının girdiği 2016 KPSS ortaöğretim sınav sonucuyla ilgili tüm gelişmeler haberimizde

KPSS ortaöğretim memurluk sınav sonucu açıklandı!
KPSS ortaöğretim memurluk sınav sonucu açıklandı!
GİRİŞ 10.12.2016 09:11 GÜNCELLEME 10.12.2016 09:11
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

2016 KPSS sınav sonucu açıklandı? ÖSYM tarafından düzenlenen ve milyonlarca kişinin girdiği ortaöğretim KPSS sınav sonucu açıklaması herkesi heyecanlandır? İşte Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonucu ile ilgili tüm merak edilenler ve KPSS sınav sonuç ekranı

KPSS SINAV SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

2016 KPSS SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI?

Devlet memurluğu için sınava giren adaylar 20 Kasım’da KPSS Ortaöğretim’e giriş yaptı. Sabırsızlıkla beklenen KPSS sınav sonucuyla ilgili  ÖSYM’den son dakika açıklaması geldi. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 09 Aralık 2016 tarihi itibariyle açıkladı. Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak KPSS sınav sonucunu öğrenebilirsiniz

Lise mezunu KPSS 60,65,70,75 puanla memur alımı olacak mı? (Tıkla)

KPSS SINAV SONUCUNU NEREDEN NASIL ÖĞRENİRİM?

KPSS lise ortaöğretim memurluk sınavı sonuçları ÖSYM'nin sitesinden yayınlanacak. Adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. KPSS ortaöğretim lise sınav sonuçları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak. 

kpss-puan-sınav-yorumları.jpg

ORTAÖĞRETİM KPSS SINAV SONUÇLARINA 10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

2016 KPSS sınavında toplam 120 soru soruldu. 60 Soru Genel Yetenek ( 30 Soru Türkçe, 30 soru Matematik) 60 Soru Genel Kültür  (27 Soru Tarih, 18 Soru Coğrafya, 9 Soru Vatandaşlık, 6 Soru Güncel Olaylar,)

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Memur adaylarının en az sınav sonuçları kadar merak ettikleri bir diğer konu da tercihlerin başlayacağı tarih oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak, net bir tarih var mı? KPSS ortaöğretim sonuçları her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak. KPSS sonuçlarının açıklanması ardından tercih süreci başlayacak. İşlemi hiçbir ücret ödemeden yapabilecek olan adaylar, tercihlerini kılavuzu ve açılan kadroları baz alarak gerçekleştirebilecekler. Sonuçlar gibi tercihlerle ilgili de resmi bir açıklama gelmedi ancak tercihlerin başlayacağı tarihin ÖSYM resmi sitesinden duyurulması bekleniyor.

2016 KPSS MEMURLUK SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav oldu. 20 Kasım'da yapılan KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin kişi girdi!

KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Hükümet kamu tarihin en büyük personel alımı için düğmeye bastı.
Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan veya açığa alınan personel sayısı 70 bini geçerken bir yandan da yeni alımlar hız kazandı. 2016 KPSS sonuçlarına göre henüz ne kadar memur alınacağı açıklanmadı. Fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu sene en yüksek memur alımının gerçekleşmesi bekleniyor.

ösym-kpss-sınav-sonucu-6654

KPSS sınav sonucunun Aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. KPSS sınav sonucu ile ilgili resmi bir açıklama yapılır yapılmaz haber7.com'dan öğrenebilirsiniz. 

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

15 Temmuz Darbe Girişimi KPSS’ye damgasını vurdu

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sorusu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda en dikkat çeken sorulardan bir tanesiydi. Darbeyi önleyen en önemli isimlerden Şehit Ömer Halisdemir üzerine kurum bir soru hazırladı: "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi? Birçok insan sorunun cevabını “Niğde” olarak cevap verdi. Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi’nin yeni adını “Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi” olarak değiştirdiklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 43
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    açıklansın artık geçtik mi kaldık mı sırf kpss den işe bile giremiyorum
    Cevapla
  • KAYA 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer bakın bu sınavda gecesini gündüzüne katıp çocuk büyüterek sınava hazırlanan insanların emekleri var.
    Cevapla
  • Hemsire 7 yıl önce Şikayet Et
    Açiklayin artik
    Cevapla
  • dogan 7 yıl önce Şikayet Et
    Açıklayın artk beklemktn bıktık neyi bekliyrsnz
    Cevapla
  • Onur_Fatma_G_k 7 yıl önce Şikayet Et
    ya açıklayında bizde yolumuza bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!