Öğrenci yurtlarıyla ilgili TBMM'den önemli karar!

Eğitim alanını düzenleyen, MEB'in Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Öğrenci yurtlarıyla ilgili TBMM'den önemli karar!
Öğrenci yurtlarıyla ilgili TBMM'den önemli karar!
GİRİŞ 02.12.2016 00:35 GÜNCELLEME 02.12.2016 01:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Eğitim alanını düzenleyen, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

BELEDİYELER ARADAN ÇIKARILIYOR

Yeni uygulamayla, ülke genelinde öğrencilere özel barınma hizmeti veren kurumların ruhsatlarına ilişkin belediyeler arasında farklı uygulamalardan kaynaklanan sorunların giderilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, özel öğretim kurumlarında olduğu gibi, bu hizmeti verecek kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı da Bakanlık tarafından düzenlenecek.

YÖNETMELİKLE İLGİLİ AYRINTILAR

İlgili maddeye göre, özel öğretim kurumlarında olduğu gibi öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek. Mevzuata aykırılık tespit edilirse bakanlıkça bu kurumlara kapatma işlemi uygulanabilecek. Bakanlık, bu yetkisini valiliklere de devredebilecek.

Yönetmelik ile ortaokul ve lise öğrencilerine barınma hizmeti veren bütün kurumların ruhsatlandırma, standart belirleme ve denetlemelerine ilişkin kriterler genişletilecek.

Bakanlığın yeni yönetmelik taslağına göre, açılacak yurtların ilgili mevzuata uygun yangın merdiveni, yangına karşı otomatik söndürme malzemesi bulundurması gerekecek.

Yangın merdivenlerinin ve kapılarının yanmaz madde ile yapılması şartı getirilecek.

Yurtta barınmaya başlayacak her öğrenciye yurdun tanıtılması, acil durumlarda tahliye ve hareket tarzının anlatılması istenecek.

En kısa sürede yurtlarını yeni yönetmeliğe uygun hale getirmeyenler hakkında kapatmaya kadar gidebilecek cezalar verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Titiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yönetmenlik çıkarmak önemli,ama esas takip edip uygulama çok önemli,denetim olmalı ve ciddi olmalı
    Cevapla
  • cüneyt beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    2007 yılında yangın alarm sistemi mecburiyetini neden kaldırmıştınız
    Cevapla
  • Genç Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    "Yangın merdivenlerinin ve kapılarının yanmaz madde ile yapılması şartı getirilecek." Mevcut yönetmelik zaten bunu söylüyor yeni bişey değilki bu. Birde yeni uygulama ile ruhsat verme olayına gelince eski uygulamada kim veriyor bu yurtlara ruhsatı diye sorarlar adama. Tabiki Milli Eğitim veriyor.
    Cevapla
  • Pashatorunu 7 yıl önce Şikayet Et
    deveye sormislar, boyunun neden eğri diye, o, da nerem doğru ki, demiş. daha ne kadar sakat işlerimiz var ki musibet gelmeden duzeltmiyecegiz, örneğin kaldırımlar ya araç park yeri ya da esnafın teşhir reyonu gibi kullanılmakta bunun sonucunda yayalar da taşıt yolunu kullanmakta...gibi
    Cevapla
  • nuray 7 yıl önce Şikayet Et
    canmi yavrularim tek suclari okula gitmek devlet yurtlari bozuk duzendiz cicuguklarimiz ozel yrtlara mecbur bizde yasadik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü