KPSS tercih kılavuzu! Memurluk başvuru sayfası

Binlerce memur adayının merakla beklediği 2016 KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.

KPSS tercih kılavuzu! Memurluk başvuru sayfası
KPSS tercih kılavuzu! Memurluk başvuru sayfası
GİRİŞ 21.12.2016 11:07 GÜNCELLEME 21.12.2016 13:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri için süreç başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk sınavı olarak adlandırılan KPSS tercih robotu üzerinden kendi bölümleriyle ya da 2001, 3001, 4001 kadrolarıyla tercihlerini simüle edebilecekler.

2016 KPSS TERCİH KILAVUZU TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHLER NASIL YAPILIYOR?

İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. Adaylara saygıyla duyurulur.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

YORUMLAR 10
  • KPSS ORTAÖĞRETİM 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınava girdik bir heyecanla tercih klavuzunu bekledim okuduğum bölümle alakalı bir yer yok.Onca çalışma heyecan beklentinin sonunda çok güzel bir süpriz. Teşekkürler yaşattığınız onca güzel heyecan ve yıktığınız umutlar için
    Cevapla
  • kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet kpss ile para kazanır olmuş fakirin emeği umut ben 5 sefer girdim umudumu kestim bir daha girmem. Allah büyüktür bir kapı açacaktır.
    Cevapla
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık diyorum. Ne seçeceğiz kadro yok.Bari kadroları önce açıklayınki milletin emeği heba olmasın. kadro yok ne seçeceğiz .
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    7 sene okuduğum bölümden 1 kişilik kontenjan var. :)
    Cevapla
  • Edmond Dante 7 yıl önce Şikayet Et
    tıp bile 6 sene + 3 sene ihtisas desek 9 sene muhtemelen iki yıllık bir bölümü 5 sene daha uzatmış sindire sindire okumuştur. olmayan bir bölüm olduğuna görede uzay teknisyenliği falandır. :)
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Tıp mı okudun kardes
    Cevapla
  • Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    Orta öğretim genelde Yardımcı Hizmetler için düşünülmüş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar