22 Aralık perşembe günü okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller

22 Aralık perşembe günü itibariyle yurt geneli yoğun kar yağışı içine girecek. Kar yağışı haberlerinin ardından okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geldi. İşte okulların tatil olacağı tüm illerin listesi

22 Aralık perşembe günü okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller
22 Aralık perşembe günü okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller
GİRİŞ 22.12.2016 10:18 GÜNCELLEME 22.12.2016 10:18
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 22 Aralık perşembe günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak. Peki kar yağışı etkisi altına giren illerde okullar tatil olacak mı? Özellikle iç anadolu bölgesinde etkili olması beklenen kar haberlerinin ardından okulların tatil edilmesi gündeme geldi.

HANGİ İLLERDEN OKULLAR TATİL OLACAK?

Peki Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Karaman, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırkkale, Aksaray, Konya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Yalova, Sakarya, okullar kar tatili olacak mı? 

KİLİS

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, bugün kar yağışı nedeniyle ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Kahramanmaraş’ta hava trafiği karşılıklı durdurulurken, tüm ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

KONYA

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 7 ilçede okulların tatil edilmesi kararı alındı.

Konya’da önceki gece başlayan ve dün gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay başta olmak üzere Akören, Çumra, Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Taşkent, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Karapınar, Hüyük, Yalıhüyük, Emirgazi, Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde eğitime bugün ara verilecek. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli olacağı açıklandı. Tuzlukçu İlçesi’nde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETİME KAR ENGELİ

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi’nde öğretime bir gün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç 22 Aralık 2016 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün de ara verilirken kamu görevlisi malul ve engelliler de tatil süresince izinli sayılacak.


MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

HATAY

Hatay'da kar yağışı nedeniyle 4 ilçenin tüm okullarıyla yüksek kesimlerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Hatay'ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okularda eğitim ve öğretim yapılmayacak. 

Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerindeki yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitime ara verilecek.

 ADIYAMAN

Adıyaman'ın Tut ilçesi merkezi ve bağlı tüm köylerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verilecek.

Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Tut ilçesinde eğitim ve öğretime ara verildiğini belirterek, "Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süre ile izinli sayılmıştır" dedi.

ANTALYA - ALANYA

Antalya'nın Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapıldığı 5 okul bir gün tatil edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Er, yaptığı açıklamada, farklı 5 bölgedeki okulda eğitime kar molası verildiğini söyledi. Er, öğrenci, veli ve servis araçlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bir günlük tatil kararı aldıklarını belirterek, "Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tırılar İlkokulu ve ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak." ifadelerini kullandı.  

NİĞDE

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.   
Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada: "Yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı, Niğde Merkez ilçe, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde bulunan tüm Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları, Özel Eğitim Okulları ile Rehabilitasyon Merkezlerinin 22.12.2016 tarihinden itibaren 1 gün süre ile tatil edilmesi, yine Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin belirtilen tarihte 1 gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır. "denildi.

22-aralık-hava-durumu

22 Aralık hava durumu raporu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersinin iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor.

Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa), Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına (70-90 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 78
  • Ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Malatya da hava çok soğuk çocuklar okula nasıl gitsinler tatil olması lazım
    Cevapla
  • enes gürkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir dönüyor tatil olması gerek yollar kardan dolayı servisi 33 kişi itiyoruz acıyın eskişehire can kaybı olursa allah korusun N olur tatil yapın
    Cevapla
  • Ayse 7 yıl önce Şikayet Et
    Nigde donuyor tatil olmasi gerekiyor...yuruyerek okula giden küçücük cocuklar var...
    Cevapla
  • Tufan 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen tatil olması lazım
    Cevapla
  • kim? 7 yıl önce Şikayet Et
    ya neden anlamsız yorumlar yapıyorsunuz kayıp ölcez nedir sen kaydıgın anda ölüyormusun? o zaman hazırlıklar yap vali burada yorumlarınızı okumuyor
    Cevapla
  • Bsml 7 yıl önce Şikayet Et
    Niğde tatil mi değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak