AÖL sınavı iptal mi olacak? Sınava gidemeyenler ne yapacak?

Binlerce öğrencinin girdiği AÖL sınavı yarın iptal olacak mı? Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'da yapılan AÖL sınavına geç kalıp giremeyenler ne yapacak? İşte konuyla ilgili tüm detaylar

AÖL sınavı iptal mi olacak? Sınava gidemeyenler ne yapacak?
AÖL sınavı iptal mi olacak? Sınava gidemeyenler ne yapacak?
GİRİŞ 07.01.2017 14:38 GÜNCELLEME 07.01.2017 14:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

07 Ocak ve 08 Ocak tarihlerinde yapılan AÖL sınavı iptal olacak mı soruları sorulmaya devam ediyor. Keza sınava İstanbul'daki yoğun kar yağışı yüzünden geç kalanlar ve giremeyenlerin durumu ne olacak? Pazar günü yani yarın yapılacak olan AÖL sınavı iptal olacak mı? 

AÖL SINAVI İPTAL OLUR MU?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine gören kritik uyarılara karşısında İstanbul kara teslim oldu. Peki bugün ve yarın yapılacak olan AÖL sınavı iptal olacak mı? Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken sınavın iptal olması ön görülmüyor. Detaylar geldikçe haberimizden takip edebilirsiniz.

KARAR VERECEK KURUM: MEB

İstanbul'da etkili olan kar yağışı AÖL(Açık Öğretim Lisesi) sınavına girmek isteyenleri vurdu. Sınava girmek için zorlu bir mücadele veren öğrencilerden bazıları başarılı oldu, bazılarıysa sınava yetişemedi. Bazı öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşamaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

İstanbul'da sınava giremeyenlerin tepkilerin hedefi Valilik olurken, Türkiye genelinde yapılan AÖL sınavlarının ertelenmesiyle ilgili karar yetkisi MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)'de olduğu öğrenildi. 

Haber7'nin ulaştığı MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti.

Yetkililer, İstanbul'da kar nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavı hakkı verileceğini söyledi. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
2016 - 2017 eğitim öğretim yılında yapılan açıköğretim lisesi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? AÖL açık lise 1. dönem sonuçları 30 Ocak 2017 tarihinde yayımlanacak. İkinci dönem sınavları ise 18-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem AÖL sınav giriş belgeleri 14 Mart 2017’de erişime açılacak. 

AÖL SINAV TAKVİMİ

7 - 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan I. Dönem sınavları 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.
I. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 09.30
II. Oturum 7 Ocak 2017 Cumartesi 14.00
III. Oturum 8 Ocak 2017 Pazar 09.30
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında yapılacak. II. Dönem sınavları 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. III. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017’de gerçekleşecek.

YORUMLAR 3
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretim lise sınavına sabah yarım saat kar ulaşım yüzünden geç kaldım ve sınava alınamadım mibüsler geçmiyor İST/Tepecik'ten mimarobaya 3 kilometre yürümek zorunda kaldık vali bu kadar yoğun kar yağışı nedeniyle net bir açıklama yapmadı o kadar insan mağdur olduk çokmu zor geldi bir açıklama yapması yoksa valibeyin sınavlardan haberi yokmu bütün haber siteleri valibeyden gelecek cevabı beklediğini yazdı
    Cevapla
  • şirin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya 1 metre kardan tünel aça aça mi gideyim.rezillik
    Cevapla
  • denizci 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece istanbulmu... edirne,, tekirdağ ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular