09 Ocak pazartesi günü hangi illerde okullar tatil edildi?

Yurt genelinde kar yağışının yoğun bir şekilde yaşanması sebebiyle okulların tatil edilmesi gündeme geldi. Peki 09 Ocak Pazartesi günü itibariyle hangi illerde okullar tatil olacak? İşte tüm açıklamalar

GİRİŞ 09.01.2017 09:17 GÜNCELLEME 09.01.2017 09:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 09 Ocak pazartesi günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak. Peki kar yağışı etkisi altına giren illerde okullar tatil olacak mı? Özellikle Marmara, Ege , İç anadolu ve Kardeniz bölgesinde etkili olması beklenen kar haberlerinin ardından okulların tatil edilmesi gündeme geldi.

HANGİ İLLERDEN OKULLAR TATİL OLACAK?

Peki Sivas, Amasya, Samsun, Sinop, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Karaman, Konya, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Ankara, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Düzce, Yalova, Kocaeli, Bursa, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Edirne, İstanbul Kırklareli'de okullar kar tatili olacak mı? 

NİĞDE:

Niğde’de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
Niğde Valiliği aşırı buzlanma ve soğuk sebebiyle okulların 9 Ocak Pazartesi günü İl genelinde okulların 1 gün tatil olduğunu duyurdu.

BURSA:

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı.  Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.Öte yandan meteorolojiyetkilileri, Bursa'da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi.  Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

DÜZCE AKÇAKOCA:

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

KOCAELİ:

Kocaeli Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 09.01.2017 Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi. 
Yapılan açıklamada aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. 

ÇANAKKALE:

Çanakkale'de kar ve buzlanma nedeniyle merkez ilçe ve bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "09/01/2017 Pazartesi günü il merkezindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi. Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

KASTAMONU:

Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim öğretime ara verilecek.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

BALIKESİR:

 Balıkesir Valiliği, kar nedeniyle bazı ilçelerde okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. 
Balıkesir Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle Susurluk, Bandırma, Erdek, Savaştepe, Dursunbey, Manyas, Marmara, Kepsut ve Gönen ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi. 

TOKAT:

 Tokat Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liselerin tatil edildiğini duyurdu. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Tokat Valisi Cevdet Can’ın akşam saatlerinde başlayan kar yağışının meteorolojik verilere göre pazartesi günü devam edeceğinin bildirilmesi üzerine tatil kararı aldığı kaydedildi. 
Öte yandan sabah karla karışık yağmurun akşam saatlerinde yerini kara bıraktığı Tokat'ta kar yağışı şehirler arası yollarda etkili oluyor. 

NEVŞEHİR VE YOZGAT:

Nevşehir genelinde ve Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.Yozgat'ta da yoğun kar yağışı sebebiyle Yenifakılı ilçe merkezi ve köylerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 5 köy yolu da ulaşıma kapandı.Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, yoğun kar yağışının sürdüğünü belirerek, 5 köy yolunun kapalı olduğunu, okulların da yarın tatil edildiğini söyledi.

SAMSUN:

Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

EDİRNE:

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi.Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

KIRKLAERELİ

Kırklareli'de okullar, kar ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. 
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “9 Ocak 2017 Pazartesi günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personel 9 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir” denildi. 

TEKİRDAĞ:

Tekirdağ genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Pazartesi tatil edildiği belirtildi.Açıklamada ayrıca hamile ve engelli kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BARTIN:

Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde de kar nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
Tokat'ın Niksar ilçesinde dün geceden bu yana aralıksız yağan kar hayatı olumsuz etkilerken, ilçede okullar bir gün tatil edildi.  Niksar’da dün geceden bu yana aralıksız yağan kar hayatı olumsuz etkilerken, Niksar’da merkez belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.

KONYA:

Konya merkez ve 7 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.Açıklamada, il genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler ile özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.Ayrıca, Akşehir, Kadınhanı, Tuzlukçu, Seydişehir, Ilgın, Altınekin ve Sarayönü ilçelerinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

BOLU:

Bolu’da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi. İl genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri’de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

SAKARYA:

Sakarya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi.Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararını verdi.

AKSARAY:

Aksaray'da, kar ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışının yaşandığını belirtti.Yağışın etkisini artırdığını aktaran Kartal, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi ara verildiğini kaydetti.

MANİSA:

Manisa'daki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın Gördes ilçesinde tamamen, 8 ilçede ise kısmi olarak ara verildiği bildirildi.Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın Gördes ilçesindeki okulların tatil edildiği belirtildi.Yunusemre, Selendi, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Kırkağaç, Soma ve Salihli ilçelerinde ise eğitime kısmi olarak ara verildiğini kaydedilen açıklamada, bunun kapsamının, taşıma merkezlerinin tümü ya da bazılarıyla sınırlı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Saruhanlı, Gölmarmara, Sarıgöl, Alaşehir, Köprübaşı, Kula, Ahmetli ve Demirci ilçelerinde ise okulların açık olacağı bildirildi.

AMASYA:

Amasya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Amasya Valisi Salih Işık yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Işık, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Engelli ve hamile memurların da yarın izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

ÇORUM:

Çorum'da kar yağışı dolayısıyla merkez, İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Kar yağışının durumuna göre diğer ilçelerde de okulların tatil edilebileceği belirtildi.

SİNOP:

Sinop'ta bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla Saraydüzü ve Erfelek ilçelerinin tamamında, Boyabat ilçesinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda 9 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.Saraydüzü ve Erfelek ilçelerinde kamuda görevli hamileler ile engelliler yarın idari izinli sayılacak.

ÇANKIRI:

Çankırı'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Orta ilçesinin tamamında, Atkaracalar ilçesinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi.Çankırı genelinde kar yağışı devam ediyor.

KAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

Meteorolojinin ardından Bakan Veysel Eroğlu'ndan da kar uyarısı geldi. Bakan Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, bu akşamdan itibaren başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışının devam edeceğini aktardı. Meteroloji ise yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk hava beklendiğini belirterek 'buzlanma' ve 'don'a karşı vatandaşları uyardı. Kar yağışının yoğun olarak Cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

'EKSTREM SOĞUK HAVA DALGASI' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk havanın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, ’ekstrem soğuk hava dalgası’ nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

"Yapılan son değerlendirmelere göre; balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.".

İZMİR, ÇANAKKALE, BALIKESİR...

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, bu geceden itibaren Çanakkale, Balıkesir, İzmir'in kuzeyi ve iç kesimleri ile Manisa genelinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek, muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.
Müdürlükten yapılan açıklamada Ege'de bu gece ve yarın yoğun kar yağışının etkili olacağı vurgulanarak, "Bugün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir ve gece saatlerinden itibaren Manisa il geneliyle İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının bu gece yarın yoğun olarak devam edeceği ve yer yer 20 santimetre üzerinde bir örtü bırakacağı tahmin ediliyor." bilgisi paylaşıldı.

ADANA, MERSİN, KAHRAMANMARAŞ, HATAY, OSMANİYE...

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. Pazar günü akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli yağışın, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

ANTALYA İÇİN DON VE BUZLANMA UYARISI

Meteoroloji, Antalya için buzlanma ve don uyarısında bulundu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava nedeniyle bölgede yarından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 10-15 derece altında olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, Antalya bölgesinde 12 Ocak 2017'ye kadar sahil kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiği vurgulandı. Başta zirai faaliyette bulunan üreticiler olmak üzere meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR 6
  • eylül 5 yıl önce Şikayet Et
    niye ankara da okullar tatil degil yaaaaaaa
    Cevapla
  • muratcan 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbul
    Cevapla
  • bektaş 7 yıl önce Şikayet Et
    tokat tatil olmasın
    Cevapla
  • Jdhxjkmfmf 7 yıl önce Şikayet Et
    Okular hangi illerde tatil
    Cevapla
  • sdfghhvddt 7 yıl önce Şikayet Et
    izmir de neden tatil değil
    Cevapla
  • ffadccg 7 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü çok sıcakta ondan sen erzurumu gör hele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!