Taktir ve Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? 2017 Karne hesaplaması

15 tatile çok az bir zaman kala öğrenciler E-okul üzerinden Taktir ve Teşekkür belgesi yani karne hesaplama telaşına girdi. Peki Takip ve Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır?

Taktir ve Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? 2017 Karne hesaplaması
Taktir ve Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? 2017 Karne hesaplaması
GİRİŞ 18.01.2017 10:54 GÜNCELLEME 18.01.2017 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesine çok az bir zaman kaldı. Milyonlar öğrenci 15 tatil öncesi karne puan hesaplama telaşı içine girdi. Peki öğrenciler taktir ve teşekkür alması için karne hesaplamasını nasıl yapmalı? E-okul veli bilgilendirme sisteminde açıklanan sınav sonuçları ile birlikte karne hesaplamaları da başladı. İşte Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplama yolları

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

karne-hesaplama-1

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

15 TATİL NE ZAMAN?

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

YORUMLAR 2
  • ece 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç beğenmedim
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki teskkur hesaplama robotu dogrumu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor