30 bin öğretmen atamasıyla ilgili önemli gelişmeler

Binlerce öğretmen adayı gözünü 2017 Şubat öğretmen atamasına çevirdi. Hükümetin 2017 yılında 30 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmasının ardından hangi alanlara yapılacağı ve şartları büyük merak konusu oldu.

30 bin öğretmen atamasıyla ilgili önemli gelişmeler
30 bin öğretmen atamasıyla ilgili önemli gelişmeler
GİRİŞ 11.01.2017 09:27 GÜNCELLEME 12.01.2017 15:51

Şubat'ta öğretmen ataması bekleyen binlerce kişiye müjdeli haber MEB'den geldi. 15 Temmuz sürecinde açığa alınan öğretmenlerin yerini doldurmak amacıyla 30 bin öğretmen ataması yapılacak. Kadro dağılımında büyük çoğunluk okul öncesi ve yabancı dile verilecek. İşte detaylar...

Atama bekleyen binlerce öğretmen şubat atamasına odaklanmış durumda. Hükümet 2017 yılında 30 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Atamaların ihtiyaca göre iki seferde yapılması yada tamamının şubat ayında yapılması gündemde. 15 Temmuz süreci sonrasında en büyük açığa almanın yaşandığı MEB’de yeni atamalarla birlikte açığın kapatılması bekleniyor. Kadro dağılımında en büyük pay sahibi ise okul öncesi ve yabancı dil olacak.

Öğretmen alımları, ilk kez geçen yıl eylül ayında uygulanan mülakatla ve sözleşmeli olarak yapılacak. KPSS’de puan sırasına göre başvurulacak sözleşmeli öğretmenlikte, belirlenecek illerde kurulacak sözlü sınav komisyonları “mülakat” yapacak. Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlara en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtecek. OHAL KHK’sı ile değiştirilen “çakılı öğretmen” modeli uygulanacak. ‘5+3’ açıklanan, sonra ‘3+2’ olarak değiştirilen ve ‘4+2’ olarak KHK’da son şeklini alan modele göre, 4 yıl sözleşmeli çalışan öğretmen kadroya alınacak ancak 6’ncı yılında tayin olacak.

Branş Dağılımı Şekilleniyor

Zorunlu okul öncesi eğitime ve yabancı dil hazırlık sınıfı projelerine bu yıl pilot olarak geçmeyi amaçlayan bakanlık, en çok alımı okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarından yapacak. Ayrıca sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, özel eğitim bölümleri en çok atama yapılacak alanlar olarak dikkat çekiyor.

KAYNAK: HABERDİREKT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti