YGS başvuruları bugün kesin son gün mü?

2017 yılında yapılacak olan YGS sınavı son başvuru tarihi belli oldu. Peki üniversiteye girmek için yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı başvuruları ne zaman bitiyor?

YGS başvuruları bugün kesin son gün mü?
YGS başvuruları bugün kesin son gün mü?
GİRİŞ 18.01.2017 17:14 GÜNCELLEME 18.01.2017 17:15

2017 YGS başvuruları için artık kısa bir süre kaldı. Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan YGS sınav başvuruları 4 Ocak tarihinde başladı. 18 Ocak tarihine kadar sürecek olan başvurular için adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Peki YGS 2017 başvuruları nasıl yapılır?

YGS BAŞVURU TARİHLERİ

Bu yılın YGS başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM tarafından yayınlanan ÖSYS Kılavuzunda paylaşıldı. Buna göre YGS başvuruları bugün başladı ve 18 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek. YGS ise 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu aşamaların tamamlanmasının ardından ise LYS başvuru sürecine geçilecek. LYS başvuruları ise 4 Nisan-17 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilebilecek. Ardından LYS-4 oturumu 10 Haziran 2017'de, LYS-1 oturumu 11 Haziran 2017'de, LYS-2 oturumu 17 Haziran 2017'de, LYS-3 oturumu ise 18 Haziran 2017'de gerçekleştirilecek.

Başvuru nasıl yapılır?

YGS başvurusu yapmak için ilk önce okullarda görevli birimlere gidilerek (müdür, müdür yardımcısı vs.) ÖSYM formu doldurulmalıdır. Bu form doldurulduğunda ÖSYM'nin aday sistemine giriş için gerekli şifreniz de size verilecektir.

Ardından 60 TL sınav ücretini Vakıfbank, Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan kendi adınıza yatırmanız gerekiyor. Daha sonrasında ise size okulunuz tarafından verilen ÖSYM aday sistemi şifresiyle birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz.

https://ais.osym.gov.tr/ adresinden T.C Kimlik numaranız ve ÖSYM aday sistemi şifrenizle sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında ise sol menüde bulunan "Başvuru Sürecindekiler" sekmesinden "2017 - ÖSYS" seçeneğini seçmeniz ve ardından bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuru ücretleri ne kadar?

2017 yılında YGS Başvurusu yapmak isteyenler için YGS Sınav Ücreti 60 TL'dir. 60TL'lik YGS Başvuru ücreti'ni aşağıda bulunan bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!