15 tatil kısalıyor mu? Sömestr 15 tatili kaç gün olacak?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılacak olan 15 tatil yani Sömestr tatili kaç gün olacak? Öğrenciler ve veliler bu sorunun yanıtını arıyor.

15 tatil kısalıyor mu? Sömestr 15 tatili kaç gün olacak?
15 tatil kısalıyor mu? Sömestr 15 tatili kaç gün olacak?
GİRİŞ 13.01.2017 09:21 GÜNCELLEME 13.01.2017 09:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yurt genelinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle bir çok ilde eğitime günlerce ara verildi. Buna istinaden 15 tatilin kısalacağı haberleri yayılmaya başlandı. Peki 15 tatil gerçekten kaç gün olacak? Sömestr (15 tatili) kısalıyor mu? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamalar...

İstanbul dahil bir çok ilde yoğun kar yağışından dolayı okullar peş peşe tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ders programlarının aksamaması için harekete geçti.

Haber Türk Gazetesi yazarı Lütfi Erdoğan'ın aktardıklarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek.

Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir..."

15 TATİL NE ZAMAN?

Sömest tatili ne zaman başlıyor. Okullarda artık son haftaya girilmesinin ardından öğrenciler şimdiden 15 tatilinin hayalini kurmaya başladı. Yazılı ve sözlü sonuçlarının e-Okul üzerindeki yerini almasıyla birlikte takdir ve teşekkür hesaplamaları da başladı. Öğrenciler ise net olarak sömestr yani 15 tatilin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki sömestr ( 15 tatil ) ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yer alan verilere göre öğrenciler 20 Ocak 2017 tarihinde sömestr tatiline başlayacak.

YORUMLAR 5
  • DAMLA 7 yıl önce Şikayet Et
    Offffff
    Cevapla
  • SEVCAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum bu ne yaaa
    Cevapla
  • Sevcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum bu ne yaa
    Cevapla
  • deryaa 7 yıl önce Şikayet Et
    ya sankii 2 gün okula gidince ne olacak çok fazla bi konu işlenmemmiştir yaniii çok saçmalıkk 15 tatil de çocukları bırakında dinlensinler yaaaaaaaaaa
    Cevapla
  • eda 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyioldu bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!