Şubat ayı öğretmen ataması olacak mı? İşte son gelişmeler

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği 2017 öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki 2017 yılında öğretmen ataması olacak mı? İşte tüm detaylar

Şubat ayı öğretmen ataması olacak mı? İşte son gelişmeler
Şubat ayı öğretmen ataması olacak mı? İşte son gelişmeler
GİRİŞ 06.02.2017 10:24 GÜNCELLEME 06.02.2017 10:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

06 Şubat pazartesi günü itibariyle milyonlarca öğretmen adayı gözünü 2017 şubat öğretmen atamalarına dikti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalar geldi. Peki Şubat ayında öğrenme ataması olacak mı? 2017 senesi itibariyle kaç bin kişi öğretmen kadrosuna alacaklar? İşte son dakika öğretmen ataması haberleri

2017 YILINDA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK?

Şubat Ayı'nın gelip çatması ile birlikte Öğretmen Adayları 2017 Şubat Öğretmen Atamaları için tekrar aramalar yapmaya başladı. İlk gelen açıklamalar umutsuz olsa da, MEB içinden gelen haberlerde Şubat için tekrar umut doğmuş durumda. İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı'ndan kadro istendiğini duyurmuştu.

MEB'ten gelen haberlere göre kadro isteğinin karşılanması konusunda Maliye Bakanlığı son dönemeçe girmiş durumda.Fakat yetkililer sayı ile ilgili bilgiyi gizli tutuyor. Medya'da her ne kadar 30 bin veya 15 bin gibi rakamlar dolaşsa da, bu rakamlar şimdilik gerçeği yansıtmıyor.

MEB 2017 Şubat öğretmen ataması için her an haber yayınlayabilir. Öğretmen atamasıyla ilgili son dakika gelişmeler ve detayları haber7.com'dan takip edebilirsiniz.

Talip Geylan : " Şubatta Mülakatsız 60 Bin Öğretmen Atansın" 

2017 Şubat Öğretmen atamaları konusunda rakam hala netleşmiş değil. Türkiye Kamu Sen'den sözleşmeli öğretmen ataması ve mülakatlar hakkında önemli bir açıklama geldi...

Talip Geylan : " Şubatta Mülakatsız 60 Bin Öğretmen Atansın" Öğretmen atamalarıyla ilgili meraklı bekleyiş devam ederken, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan'dan bir teklif geldi. Bilindiği gibi Türkiye Kamu Sen , sözleşmeli öğretmenliğe ve dolayısıyla mülakat sistemine karşı olduğunu bir çok kez açıklamıştı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sn. İsmail Koncuk'tan da konu hakkında bir çok kez açıklama gelmişti. Öğretmen atamalarıyla ilgili sayı MEB'den henüz açıklanmamışken, Türk Eğitim Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Talip Geylan atanamayan öğretmenlerin sesi oldu ve konuştu: "Nitelikli öğretmen isteniyorsa, nitelikli torpil arama yöntemiyle değil; KPSS ve hakkaniyet ölçüsüyle Şubat'ta Mülakatsız 60 Bin Öğretmen Atansın" Kamuya 2017 yılında 60 bin personel alımı yapılacağı daha önce hükümet tarafından açıklanmıştı, bu alımların büyük bir çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı'na sözleşmeli öğretmen ataması olarak yapılacak, geri kalan kısmın yine büyük bölümü Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak. Diğer bakanlıkların geçen senelere oranla çok daha az alım yapacağı şimdiden biliniyor. Şubat ayında öğretmen ataması yapılacağı kesin fakat rakam henüz açıklanmadı, öğretmen adaylarıysa sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat sistemine tamamiyle karşı...

KASIM İTİBARİYLE ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz yıl MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.     
 
Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.     
 
Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.

YORUMLAR 29
  • edebiyat mağdur 7 yıl önce Şikayet Et
    50 bin bekleyene beş bin haktır.
    Cevapla
  • EDEBİYAT 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekim 2016 öğretmen atamasında 850 Türk Dili ve Edebiyatı kontenjanına 710 başvuru oldu ve 400 kişi alındı. Şubat-Mart 2017 atamasında da 5000 dershaneci alınıp yine 850 edebiyatçı (450 ekimden kalan+400 kişi bu atama için)alınmasını talep ediyoruz. 46 bin mezunla Türk Dili ve Edebiyat mezunun atanması Kaf dağının ardındaki elma oldu, ulaşabilene aşk olsun. 79-80 puanlar mülakatı bile göremedi. Böylesine önemli bir bölümün istihdamının hesap edilmemiş olması,Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının mağdur olması büyük bir talihsizliktir.En az 2000 bin kpss ile 850 de dershaneci(sigortalılık 4 yıla düşüp) atanmasını talep ediyoruz. İnşallah mağduriyetimiz bir nebze olsun giderilir.
    Cevapla
  • edebiyata iki bin 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever edebiyatçılar mutlu olmak istiyor.
    Cevapla
  • Dkab 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz müjdeli haberi kendisi verecek inşallah. Bu umutla bekliyoruz...
    Cevapla
  • ingilizceci 7 yıl önce Şikayet Et
    lutfen artık bi açıklama yapılsın sesimizi duyun yetkililer bu kadar emek boşa gitmesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı